Po pierwszej warce z gotowca Ciemne z Browamatora, które wyszło niczego sobie tylko niestety bez pianki bo za mało cukru do refermentacji dałem, przyszła kolej na drugą.
Planuję tak:
gotowiec Brewferm Gallia 1,5 kg,
brązowy cukier kandyzowany 0,55 g,
curacao 10 g,
drożdże do pszenicznego.
planowane 12 litrów brzeczki.
Czy coś z tego wyjdzie i da się wypić?
Chciałem dać drożdże do pszeniczniaka aby uzyskać posmak goździkowo-bananowy, myślałem o drożdżach Safbrew S33 bo są tanie ale mam wątpliwości co do ich jakości (rym ) i czy uzyskam żądany posmak piwa. Płacenie 37 zł za Wyeast 3944 lub 3068 jakoś mi się nie uśmiecha.
A może ktoś ma do odstąpienia typowe drożdże do pszeniczniaka?
Jestem ciekaw waszej opinii
Pozdro
Planuję tak:
gotowiec Brewferm Gallia 1,5 kg,
brązowy cukier kandyzowany 0,55 g,
curacao 10 g,
drożdże do pszenicznego.
planowane 12 litrów brzeczki.
Czy coś z tego wyjdzie i da się wypić?
Chciałem dać drożdże do pszeniczniaka aby uzyskać posmak goździkowo-bananowy, myślałem o drożdżach Safbrew S33 bo są tanie ale mam wątpliwości co do ich jakości (rym ) i czy uzyskam żądany posmak piwa. Płacenie 37 zł za Wyeast 3944 lub 3068 jakoś mi się nie uśmiecha.
A może ktoś ma do odstąpienia typowe drożdże do pszeniczniaka?
Jestem ciekaw waszej opinii
Pozdro
Comment