http://www.howtobrew.com

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • piotr99
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2005.04
    • 51

    #31
    Marusia, wypelnilem go juz prawie po brzegi, wszystko inne tylko na privie

    a adresu strony ja nie znalem i to wystarczylo

    Comment

    • slawekkazek
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.01
      • 571

      #32
      jezeli wystepuje nadmiar podazy nad popytem to nastepuje konsumpcja nadwyzek. w czasie nasilonej konsumpcji spada podaz poniewaz nikt nie ma sily na utrzymanie podazy jak podaz spada to konsumpcja maleje na korzysc odnowienia zrodel podazy. ot taki proces samoregulujacy sie
      Zakładam, że taki model występuje w grupie liczącej więcej niż 10 osób. W razie czego 1 odnawia źródła a 9 spożywa. Przy założeniu, że przeciętnie 10% populacji ma zapędy altruistyczne .

      Comment

      • WES
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2003.11
        • 111

        #33
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotr99
        hej ... pierwsze primo, Krzysio powinien oficjalnie zaklad przyjac

        drugie secundo, przedstawic metodyke i rezultaty swoich badan naukowych czyli np. tabele wynikow dla zmiennych pH dajmy na to od 4 do 6 co 0,25, w temp. 71,5-73,9 co 0,2 stopnia, lub innych systematycznych eksperymentow, ktore przeprowadzal
        Krzysiu - do tablicy !
        Primo - przyjmij zakład,
        sekundo - dawaj jakąś tabelkę. Trzeba tą skrzynkę wypić.
        Każda okazja do spotkania jest b.dobra.
        Ostatnia zmiana dokonana przez WES; 2005-05-08, 21:38.
        -
        Wspiera i rozwija Piwowarstwo Amatorskie

        Comment

        • Wielki_B
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.02
          • 1968

          #34
          Zdaje się że w sprowokowaniu Piotra99 do dobrowolnego oddania skrzynki piwa miałem jakiś udział...
          Hmmmm... sukces powinien mieć wielu ojców, czy jakoś tak to się gadało...

          Comment

          • Krzysiu
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.02
            • 14936

            #35
            1. Nie mogę przyjąć zakładu z przyczyn formalnych - nie mam za sobą stu warek, a tylko 93.

            2. Nie prowadzę nad piwem żadnych badań naukowych, a wiedzę czerpię z mądrych książek i gawęd mędrców i nigdy się z tym nie kryłem. A już w życiu nie przyszłoby mi do głowy, żeby badać wpływ betaamylazy na smak piwa w zależności od odczynu brzeczki. Badam piwo jedynie organoleptycznie, stosując najprostsze kryterium : dobre - niedobre.

            3. W przeciwieństwie do zakładu skrzynkę przyjmuję. Dzięki.

            Comment

            • piotr99
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2005.04
              • 51

              #36
              Proponuje zakonczyc watek. zakladu nie bylo ale mysle, ze i tak sie napijemy przy jakiejs okazji

              Comment

              Related Topics

              Collapse

              • dadek
                Niemcy, Erlangen-Kosbach, Am Deckersweiher 24, Hofbräu Oberle
                dadek
                Adres browaru niby w Erlangen ale jest to wieś włączona w obszar miasta odległa o ponad 7 km od głównego dworca kolejowego. Spod niego należy najpierw jechać autobusem 286 do przystanku Büchenbach-Lindenstraße i przesiąść się na linię 298 (w godzinach 10-16) lub 287 (poza 10-16). Te autobusy...
                2025-02-09, 23:58
              • dadek
                Czechy, Vojkovice 252, Pivovar Koníček
                dadek
                Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
                2023-11-22, 05:14
              • heckler
                Czechy, Česká Lípa, Hálkova 1691, Pivovar Lípák
                heckler
                Historia českolipského piva sięga 14 wieku, natomiast obecną piwna historię miasteczka od 2023 roku zaczął wytyczać lokalny domowy piwowar Pavel Konvalina. Oczywiście początki to piwowarstwo domowe, następnie browar kontraktowy (browar Kunratice ), a od dwóch lat własny browar....
                2025-01-31, 11:11
              • dadek
                Czechy, Praha-Vysočany, Kolbenova 7, Pivovar Sibeeria
                dadek
                W dniach 16-21.12.2019 z wesołą ekipą eksplorowaliśmy nowe i przypominaliśmy sobie już kiedyś odwiedzone browary Prahy, a także dobrze znane multikrany. Gdy przyjeżdżaliśmy liczba browarów w granicach miasta Prahy wynosiła 51 (!) jednak w trakcie naszego pobytu przybył kolejny. Co zrozumiałe,...
                2019-12-28, 00:18
              • dadek
                Kostrzyn Wielkopolski, Okrężna 18. Browar Harpagan
                dadek
                Harpagan, od wielu lat dobrze znany wszystkim piwoszom z nietuzinkowych piw o odjechanych nazwach, jako kolejny kontrakt może się już pochwalić własnym browarem. Tak uczynił Łukasz Grudzień zapraszając do Kostrzyna Wkp. naszą 6-osobową ekipę nazajutrz po Poznańskich Targach Piwa, czyli...
                2024-11-20, 02:51
              • Loading...
              • Koniec listy.
              Przetwarzanie...