jezeli wystepuje nadmiar podazy nad popytem to nastepuje konsumpcja nadwyzek. w czasie nasilonej konsumpcji spada podaz poniewaz nikt nie ma sily na utrzymanie podazy jak podaz spada to konsumpcja maleje na korzysc odnowienia zrodel podazy. ot taki proces samoregulujacy sie
Zakładam, że taki model występuje w grupie liczącej więcej niż 10 osób. W razie czego 1 odnawia źródła a 9 spożywa. Przy założeniu, że przeciętnie 10% populacji ma zapędy altruistyczne .
hej ... pierwsze primo, Krzysio powinien oficjalnie zaklad przyjac
drugie secundo, przedstawic metodyke i rezultaty swoich badan naukowych czyli np. tabele wynikow dla zmiennych pH dajmy na to od 4 do 6 co 0,25, w temp. 71,5-73,9 co 0,2 stopnia, lub innych systematycznych eksperymentow, ktore przeprowadzal
Krzysiu - do tablicy !
Primo - przyjmij zakład,
sekundo - dawaj jakąś tabelkę. Trzeba tą skrzynkę wypić.
Każda okazja do spotkania jest b.dobra.
Ostatnia zmiana dokonana przez WES; 2005-05-08, 21:38.
Zdaje się że w sprowokowaniu Piotra99 do dobrowolnego oddania skrzynki piwa miałem jakiś udział...
Hmmmm... sukces powinien mieć wielu ojców, czy jakoś tak to się gadało...
1. Nie mogę przyjąć zakładu z przyczyn formalnych - nie mam za sobą stu warek, a tylko 93.
2. Nie prowadzę nad piwem żadnych badań naukowych, a wiedzę czerpię z mądrych książek i gawęd mędrców i nigdy się z tym nie kryłem. A już w życiu nie przyszłoby mi do głowy, żeby badać wpływ betaamylazy na smak piwa w zależności od odczynu brzeczki. Badam piwo jedynie organoleptycznie, stosując najprostsze kryterium : dobre - niedobre.
3. W przeciwieństwie do zakładu skrzynkę przyjmuję. Dzięki.
Adres browaru niby w Erlangen ale jest to wieś włączona w obszar miasta odległa o ponad 7 km od głównego dworca kolejowego. Spod niego należy najpierw jechać autobusem 286 do przystanku Büchenbach-Lindenstraße i przesiąść się na linię 298 (w godzinach 10-16) lub 287 (poza 10-16). Te autobusy...
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
Historia českolipského piva sięga 14 wieku, natomiast obecną piwna historię miasteczka od 2023 roku zaczął wytyczać lokalny domowy piwowar Pavel Konvalina. Oczywiście początki to piwowarstwo domowe, następnie browar kontraktowy (browar Kunratice ), a od dwóch lat własny browar....
W dniach 16-21.12.2019 z wesołą ekipą eksplorowaliśmy nowe i przypominaliśmy sobie już kiedyś odwiedzone browary Prahy, a także dobrze znane multikrany. Gdy przyjeżdżaliśmy liczba browarów w granicach miasta Prahy wynosiła 51 (!) jednak w trakcie naszego pobytu przybył kolejny. Co zrozumiałe,...
Harpagan, od wielu lat dobrze znany wszystkim piwoszom z nietuzinkowych piw o odjechanych nazwach, jako kolejny kontrakt może się już pochwalić własnym browarem. Tak uczynił Łukasz Grudzień zapraszając do Kostrzyna Wkp. naszą 6-osobową ekipę nazajutrz po Poznańskich Targach Piwa, czyli...
Comment