http://www.howtobrew.com

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • piotr99
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2005.04
    • 51

    #31
    Marusia, wypelnilem go juz prawie po brzegi, wszystko inne tylko na privie

    a adresu strony ja nie znalem i to wystarczylo

    Comment

    • slawekkazek
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.01
      • 558

      #32
      jezeli wystepuje nadmiar podazy nad popytem to nastepuje konsumpcja nadwyzek. w czasie nasilonej konsumpcji spada podaz poniewaz nikt nie ma sily na utrzymanie podazy jak podaz spada to konsumpcja maleje na korzysc odnowienia zrodel podazy. ot taki proces samoregulujacy sie
      Zakładam, że taki model występuje w grupie liczącej więcej niż 10 osób. W razie czego 1 odnawia źródła a 9 spożywa. Przy założeniu, że przeciętnie 10% populacji ma zapędy altruistyczne .

      Comment

      • WES
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2003.11
        • 111

        #33
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotr99
        hej ... pierwsze primo, Krzysio powinien oficjalnie zaklad przyjac

        drugie secundo, przedstawic metodyke i rezultaty swoich badan naukowych czyli np. tabele wynikow dla zmiennych pH dajmy na to od 4 do 6 co 0,25, w temp. 71,5-73,9 co 0,2 stopnia, lub innych systematycznych eksperymentow, ktore przeprowadzal
        Krzysiu - do tablicy !
        Primo - przyjmij zakład,
        sekundo - dawaj jakąś tabelkę. Trzeba tą skrzynkę wypić.
        Każda okazja do spotkania jest b.dobra.
        Last edited by WES; 2005-05-08, 21:38.
        -
        Wspiera i rozwija Piwowarstwo Amatorskie

        Comment

        • Wielki_B
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.02
          • 1968

          #34
          Zdaje się że w sprowokowaniu Piotra99 do dobrowolnego oddania skrzynki piwa miałem jakiś udział...
          Hmmmm... sukces powinien mieć wielu ojców, czy jakoś tak to się gadało...

          Comment

          • Krzysiu
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.02
            • 14936

            #35
            1. Nie mogę przyjąć zakładu z przyczyn formalnych - nie mam za sobą stu warek, a tylko 93.

            2. Nie prowadzę nad piwem żadnych badań naukowych, a wiedzę czerpię z mądrych książek i gawęd mędrców i nigdy się z tym nie kryłem. A już w życiu nie przyszłoby mi do głowy, żeby badać wpływ betaamylazy na smak piwa w zależności od odczynu brzeczki. Badam piwo jedynie organoleptycznie, stosując najprostsze kryterium : dobre - niedobre.

            3. W przeciwieństwie do zakładu skrzynkę przyjmuję. Dzięki.

            Comment

            • piotr99
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2005.04
              • 51

              #36
              Proponuje zakonczyc watek. zakladu nie bylo ale mysle, ze i tak sie napijemy przy jakiejs okazji

              Comment

              Przetwarzanie...
              X