Jak się za to zabrać ?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Christoph
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2005.05
    • 1

Jak się za to zabrać ?

Jestem tu nowy... poczytałem trochę o ważeniu, ale... no nie za bardzo wiem jak się za to zabrać... mógłby któs dokładnie powoli i łopatologicznie przetłumaczyć co się robi po kolei ?
    Jaki sprzęt wybać, jakie składniki etc.
    coś w rodzaju "Zrób to sam" :-]
    Pomóżcie
  • Ahumba
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 9136

Najpierw wypełnij profil, bo może się okazać, że ktoś kto warzy mieszka z ścianą.
    Poczytaj jeszcze, czytaj gdzie i kiedy są warsztaty piwne.
    Najbliższe masz już w najbliższą sobotę we wrocku ....
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• Wielki_B
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.02
      • 1968

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Christoph
      Jestem tu nowy... poczytałem trochę o ważeniu, ale... no nie za bardzo wiem jak się za to zabrać... mógłby któs dokładnie powoli i łopatologicznie przetłumaczyć co się robi po kolei ?
      Jaki sprzęt wybać, jakie składniki etc.
      coś w rodzaju "Zrób to sam" :-]
      Pomóżcie
      Najpierw wypełnij swój profil, aby ludzie wiedzieli z kim mają przyjemność.
      Potem zajrzyj =%2F3&sbl=]tutaj (tam u góry są zakładki: surowce, sprzęt itd.)
      (Browamator - jakaś działka za reklamę )
      Jeśli masz na myśli ugotowanie piwa, a nie zmierzenie jego wagi,
      to na przyszłość pisz "o warzeniu" a nie "o ważeniu", bo nie dają Ci tu życia .
      Powodzenia

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
        Rumunia, Cluj Napoca, Strada Traian Vuia 126, Hophead Brewing [bez wyszynku]
        dadek
        Browar odwiedziliśmy 8.08.2023. Obecnie mieści się on w nowej hali w zupełnie przeciwnej lokalizacji niż tam gdzie wizytował Bastion, bo na wschodzie miasta przy Strada Traian Vuia 126. Z centrum miasta można tu dojechać trolejbusem lub wysiąść z pociągu na stacji Cluj-Napoca Est i dojść...
        2023-10-22, 20:47
      • darekd
        Wrexham Lager Beer Company, Bootlegger 1974 Pilsner Lager
        darekd
        Browar w walijskim Wrexham warzy tylko piwa dolnej fermentacji. Jak na Wielką Brytanię to mocno oryginalne, ale taka jest historia browaru.
        Założyli go imigranci z Niemiec w 1881/2 r. Padło na Wrexham ze względu na wodę, dzięki której już było tam kilkanaście browarów (ejlowych)....
        2021-11-21, 00:47
      • darekd
        Hartmannsdorf [Vier Vogel Pils], Vier Vogel Pils
        darekd
        Historia wygląda tak: kilku studentów z Drezna wybrało się do Kolumbii. Nie wiadomo czy był to staż, stypendium czy praca. Sugerują jakieś badania. Każdy student wie, że nauka z alkoholem są związane nierozerwalnie. Popijając rum doszli do wniosku, że brakuje im jeszcze piwa, bo miejscowe...
        2020-08-30, 00:05
      • Jednopivkonevadi-_
        Sprzęt do browaru restauracyjnego
        Jednopivkonevadi-_
        Witam serczenie wszystkich forumowiczów,
        Mam pytanie:
        Czy kotły zacierne, z klasy kotłów takich jak:
        Kocioł zacierny COOBRA CRAFTBREWER CB5 - 50L, czy Kocioł zacierny BULLDOG MASTER BREWER 30L automat - nadają się do warzenia piwa w małym browarze restauracyjnym?
        ...
        2019-03-29, 02:05
      • dadek
        Belgia, Gent, Dok Noord 4B (Hal 16), Dok Brewing Company
        dadek
        Tereny poprzemysłowe otoczone kanałami na północ od centrum miasta. Stare budynki fabryczne wykorzystano jako knajpy, restauracje, sklepy, galerie i centra zabaw. Jest też i browar z wyszynkiem na miejscu w dużej hali z charakterystycznymi świetlikami na dachu. Można tu dojechać tramwajem nr....
        2024-09-19, 02:44
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...