Witam. Wlasnie zabieram sie za pierwszego gotowca. I mam kilka pytan
1. Nie mam slodu, wiec jestem zmuszony do gotowca dac 1kg cukru.Ale chce dodac glukoze. Czy jej tez mam dac 1kg??
2. Po fermentacji cichej, przed butelkowaniem wsypuje sie cukier do butelek. Mam miarke do cukru z biowinu do butelek 0,33;0,5;0,75.Ale zamiast cukru znow chcialem uzyc glukozy. Czy bedzie odpowiednio nagazowane jesli uzyje tej miarki do glukozy, tzn. czy nie wejdzie jej wiecej do tej miarki niz cukru.
dzieki za ewentualne odpowiedzi...
1. Nie mam slodu, wiec jestem zmuszony do gotowca dac 1kg cukru.Ale chce dodac glukoze. Czy jej tez mam dac 1kg??
2. Po fermentacji cichej, przed butelkowaniem wsypuje sie cukier do butelek. Mam miarke do cukru z biowinu do butelek 0,33;0,5;0,75.Ale zamiast cukru znow chcialem uzyc glukozy. Czy bedzie odpowiednio nagazowane jesli uzyje tej miarki do glukozy, tzn. czy nie wejdzie jej wiecej do tej miarki niz cukru.
dzieki za ewentualne odpowiedzi...
Comment