Znalazłem następujący przepis na piwo domowe:
Piwo miodowe 1
Aby uzyskać 10 litrów piwa należy:
1,5 litra miodu + 9 litrów wody gotować z ziołami (podany jest chmiel 20g i jagody jałowca 10g) pół godziny dodając odparowaną ilość wody:
- po ostudzeniu do 0.5 litra beczki dodać 3g drożdży piekarskich lub piwowarskich i postawić na 4 godz. w ciepłym miejscu.
- dodać do całości gdy się zaczną pienić i nalać do butelek.
- po tygodniu można pić.
Co sądzicie o tym przepisie i gdzie dostane w Krakowie Jałowiec.
Dzięki za odpowiedzi!
Piwo miodowe 1
Aby uzyskać 10 litrów piwa należy:
1,5 litra miodu + 9 litrów wody gotować z ziołami (podany jest chmiel 20g i jagody jałowca 10g) pół godziny dodając odparowaną ilość wody:
- po ostudzeniu do 0.5 litra beczki dodać 3g drożdży piekarskich lub piwowarskich i postawić na 4 godz. w ciepłym miejscu.
- dodać do całości gdy się zaczną pienić i nalać do butelek.
- po tygodniu można pić.
Co sądzicie o tym przepisie i gdzie dostane w Krakowie Jałowiec.
Dzięki za odpowiedzi!
Comment