Witam! Przymierzam sie dopiero do pierwszego warzenia, ale nadal nie znam odpowiedzi na parę pytań.
1. Czy chmiel powinien być wysuszony, i czy może to być taki, kupiony w sklepie zielarskim?
2. skąd wziąć drożdże piwowarskie (gdzieś w okolicach Poznania najlepiej).
3. Czy czasem niebyłoby rozsądniej upichcić na początek tzw. gotowca (wcale niechętnie biorę to pod uwagę)?
z góry dzięki za podpowiedzi, Wasze zdrowie!
1. Czy chmiel powinien być wysuszony, i czy może to być taki, kupiony w sklepie zielarskim?
2. skąd wziąć drożdże piwowarskie (gdzieś w okolicach Poznania najlepiej).
3. Czy czasem niebyłoby rozsądniej upichcić na początek tzw. gotowca (wcale niechętnie biorę to pod uwagę)?
z góry dzięki za podpowiedzi, Wasze zdrowie!
Comment