Witam
Czy mógłbym się podłączyć z jednym pytankiem?
Otóż mam do dyspozycji garnki aluminiowe. Ich zaletą jest rozmiar (największy ma chyba ze 100l). Czy mógłbym je wykorzystywać w moim przyszłym browarku - podkreślam - ALUMINIUM.
1. Zacierka - myślę, że nie ma przeciwskazań;
2. Fermentacja burzliwa ???
3. Fermentacja cicha ???
4. Kadź filtracyjna (odpowiednie przerobienie dwóch garów).
Czy ALUMINIUM nie będzie miało wpływu na jakość piwka (ewentualnie funkcjonalność, tj. np. niedokładne mycie i odkażenie ze wzgl. na miękkość czyli podatność na zarysowania materiału garnków) ???
Czy mógłbym się podłączyć z jednym pytankiem?
Otóż mam do dyspozycji garnki aluminiowe. Ich zaletą jest rozmiar (największy ma chyba ze 100l). Czy mógłbym je wykorzystywać w moim przyszłym browarku - podkreślam - ALUMINIUM.
1. Zacierka - myślę, że nie ma przeciwskazań;
2. Fermentacja burzliwa ???
3. Fermentacja cicha ???
4. Kadź filtracyjna (odpowiednie przerobienie dwóch garów).
Czy ALUMINIUM nie będzie miało wpływu na jakość piwka (ewentualnie funkcjonalność, tj. np. niedokładne mycie i odkażenie ze wzgl. na miękkość czyli podatność na zarysowania materiału garnków) ???
Comment