Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B
Chemipro OXI
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika michalbU mnie to raczej nie wchodzi w grę - stara kuchenka, bez regulacji temp., mała pojemność, poza tym czytałem że podczas wyprażania butelki mogą zostać uszkodzone i ryzukuje się jej rozsadzeniem podczas refermentacji. Zdzarzyło ci się to?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika michalbBrzmi zachęcająco, chociaż jak pisałem u mnie temperaturę będzie trzeba ustalić "na oko". Ile ci butelek wchodzi na raz do piekarnika?
Comment
-
-
okres przytatnosci ChemiproOXY
Roztworem tym napełniam myjkę do butelek zakupioną w B. i przepłukuję nim po kolei butelki (bez późniejszego już płukania)
jaki jest okres przydatności do użycia ChemiproOXY? Bez otwierania i po otwarciu
jeśli można wiedzieć...
Comment
-
-
dla majacych juz za sobą ważenie to oczywiste, ale będą to później czytać osoby niezapoznane z tematem dla których natłok nowych pojęć takich jak brzeczka, dekantacja, rehydratacja, chloramina etc. powoduje, że pojęcie myjki wydać się może czymś jakże odległym od tradycyjnego rzeczy pojmowania ...
Comment
-
-
Mam pytanko o trwałość Oxi:
Po pierwsze trwałość roztworu - czy ktoś przez jaki czas "woda utleniona" zachowuje właściwości dezynfekcyjne (np w fermentatorze)?
Po drugie znalazłem w piwnicy buteleczkę Chemipro sprzed 3ch lat. Na samym początku ZG kupiłem, ale nie używałem - leżało sobie w zaplombowanym (więc pewnie szczelnym) oryginalnym pojemniku. Wydaje mi się, że się nada, ale wolałbym gdyby ktoś mnie upewnił.Last edited by Seta; 2010-03-27, 10:37.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Ad. 1 Ja zrobiłem próbę wzrokową
Obserwowałem jak roztwór OXI zachowuje się w czasie. I wyszło, że największe ilości uwalnianego tlenu (a chyba to jest czynnikiem dezynfekującym) były do pół godziny po zrobieniu roztworu.
Po tym czasie bąbelki wyraźnie zmniejszają swoją aktywność, chociaż pozostawione resztki nawet po 8 godzinach jeszcze pracowały.
Ad2. Bałbym się go używaćLast edited by leona; 2010-03-27, 11:08.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziAd2. Bałbym się go używać
Comment
-
Comment