Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurpl
Zielona piana
Collapse
X
-
Bardziej nie przechmieli, niż jest, bo chmielenie odbywa się w czasie gotowania. To, co zostało, to bezwartościowe śmieci, które w zasadzie nie mają wpływu na piwo Natomiast jeśli zbyt długo będą przebywać na piwie, mogą zacząć się psuć. Jest na to prosty sposób - można zdjąć te śmieci z piany łyżką. Zawsze tak robię.Comment
Related Topics
Collapse
-
Zapowiedź festiwalu na stronie. Na razie poza datą i miejscem jeszcze brak konkretów
-
Channel: Festiwale piwne
2024-11-29, 12:52 -
-
Dzień dobry,
zaczynam swoją przygodę z browarnictwem domowym. Początki jak najprostsze z brewkitu ? Kupiłem pszeniczny. Po wymieszaniu puch doprowadziłem do wrzenia chwilę pogotowałbym. Drożdże rozpuściłem w ostudzonym wrzątku do 20C po 30 min. dodałem do brzeczki o temp 25C. Aktualnie...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Piwo przywiezione przez koleżankę właśnie z wyjazdu.
Jasnozłote, z wysoką, nawet trwałą, niezbyt drobną pianą.
Pachnie lekkością, nieco owocowo-jabłkowo, z nutą chmielu.
Smakowo bez uniesień, ot, całkiem sympatyczny lager do wypicia.
Wg ety napój ma 4,5%, w sam...-
Channel: Turkmenistan
2024-07-05, 12:21 -
-
Ekstrakt 11.5*, alko 4.7%
W składzie między innymi: płatki ryżowe, herbata Genmaicha 0,1% (zielona herbata, prażony ryż), bezpośrednio tłoczony sok z imbiru i bezpośrednio tłoczony sok z cytryny
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - niewiele....-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-06-21, 18:18 -
-
W Zielonej Górze przy ulicy Zacisze 20 znajduje się sklep "Jasne i Ciemne", który specjalizuje się w sprzedaży lanego piwa z beczki do butelki PET. W asortymencie sklepu dostępne są różnorodne rodzaje piw, w tym czeskie, niemieckie i polskie. Oprócz piw, klientów przyciągają również...3 Photos
-
Channel: Lubuskie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment