ktoś rozpoznaje? jeśli ktoś zna szwedzki czy porównanie jest tylko kolorystyczne czy użyto tej rośliny? julol
co to za roślina...
Collapse
X
-
Co to za roślina, nie podejmuję się zgadywać - acz podobną dekorują się w Stanach i nie tylko na Boże Narodzenie (po szwedzku Jul).
O tym piwie po angielsku. Z opisu wynika, że barwa piwa jest zasługą dodatku słodu monachijskiego.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Roślina na zdjęciu to na 100% Ostrokrzew- robi sie z tego ozdoby na Boże narodzenie w krajach anglosaskich i skandynawskich, ma kłujące listki i czerwone owoce przypominajace jarzębinę. Piwo przypomina jakis swiąteczny specjał więc może stad ta dekoracja.
Comment
-
-
no teraz już jasne! owoce mi owszem przypominały jarzębinę, ale liście ani trochę. te znałem z dekoracji świątecznych, ale nic mi nie wiadomo było o tym, ze te mają jakieś owoce. zatem na pewno nie użyto do produkcji tej rośliny. trudno mi jednak było uwierzyć, że tylko z pilseńskiego i monachijskiego da się zrobić tak czerwone piwo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes[...] trudno mi jednak było uwierzyć, że tylko z pilseńskiego i monachijskiego da się zrobić tak czerwone piwo.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
Comment