Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
Dziki chmiel. [Chmiel na który wdepłem :)]
Collapse
X
-
Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
-
-
orzeszki
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mjpNa wygląd, to najprawdziwszy chmiel. I nic w tym dziwnego, ponieważ chmiel w Polsce rośnie sobie dziko, tylko nie wiadomo jakie ma właściwości z punktu widzenia piwowara. No i niemal na 100% szyszki są zapylone, a jak są orzeszki, to chmiel się do piwa nie nadaje. Jakie taki chmiel ma walory smakowo zapachowe, to można sprawdzić tylko robiąc z niego piwo. W końcu nasze szlachetne chmiele używane do produkcji piwa, też jako dzikie zaczynały. Owocnych prób.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gralllorzeszki czyli ziarna rozumiemMaciek
Szukam przytulnego kącika do palenia fajki... ;-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gralllhej ! czyli lipa, a myślałem, że bedę miał 100% naturalne piwo (joke)Maciek
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gralllA kiedy zbiory bo za rok chcę wdepnąć i nazbierać trochę dziczyzny ....Maciek
Comment
-
-
W nawiązaniu do przyrodniczych wytworów rosnących wolno - pewnie lada moment rozpocznie się sezon na grzybki halucynogenne.
Jeden koleś pare dni temu penetrował łaki w mojej okolicy i nawet zadał mi pytanie czy nie widziałem takich małych grzybków Trzeba uważać więc na kolesi w kapturach i z reklamówkami w rękach.MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mjpMy już Marynkę z naszej "plantacji" zebraliśmy. Jak czasu starczy, to dziś lub jutro zbierzemy Lubelski. A potem, eksperymentalnie, złocisty.N 50°58'47,9"
E 20°50'34,7"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gralllWitam
Niedawno, a właściwie wczoraj wyskakując nad staw na piwko z kumplem przez czysty przypadek wdepłem na krzaki takiego chmielu (bynajmniej pachniał jak chmiel nie każda szycha odznaczała sie wybitnym aromatem, ale te duże były jakbym powiedział na mój węch nawet OK )
Foty ponizej przepraszam za jakośc (robione kom.)
Czekam na jakiekolwiek sensowne posty z waszej strony, czy jest to warte zachodu i czy przypadkiem nie jest już zapóźno na zbieranie ...
Dla znawców z chęcią wysłałbym próbkę chmielu, aby zbadali go własnym okiem i węchem ...
Pijąc chmiel wdepłem w chmiel, w chmielu po kolonach he heKETTLER brewery
www.lukuj.republika.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rozborZłocisty - co to za odmiana?Maciek
Comment
-
Comment