Dziki chmiel. [Chmiel na który wdepłem :)]

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • fidoangel
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 3489

    #46
    Nie pamięta wszystkiego ale...





    Piwo zachowywało się dziwnie przez dwa lata, trzeba był gaz upuszczać i nie nadawało sie do picia.
    Po dwóch-trzech latach wyszło coś jakby na belgijskich drożdżach.

    Nie sądzą aby problemy z tym piwem związane były z użyciem dzikiego chmielu. Raczej infekcja bakteryjna.

    A ostatnio, będąc na rybach, wąchałem dzikie chmiele, nie wszystkie ładnie pachną, i zamierzam takiego użyć do chmielenia dla aromatu jakąś Polish IPĘ
    "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

    Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

    Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
    Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
    Sprawdź >>>Przewodnik<<<

    Comment

    Przetwarzanie...
    X