Nie pamięta wszystkiego ale...
Piwo zachowywało się dziwnie przez dwa lata, trzeba był gaz upuszczać i nie nadawało sie do picia.
Po dwóch-trzech latach wyszło coś jakby na belgijskich drożdżach.
Nie sądzą aby problemy z tym piwem związane były z użyciem dzikiego chmielu. Raczej infekcja bakteryjna.
A ostatnio, będąc na rybach, wąchałem dzikie chmiele, nie wszystkie ładnie pachną, i zamierzam takiego użyć do chmielenia dla aromatu jakąś Polish IPĘ
Piwo zachowywało się dziwnie przez dwa lata, trzeba był gaz upuszczać i nie nadawało sie do picia.
Po dwóch-trzech latach wyszło coś jakby na belgijskich drożdżach.
Nie sądzą aby problemy z tym piwem związane były z użyciem dzikiego chmielu. Raczej infekcja bakteryjna.
A ostatnio, będąc na rybach, wąchałem dzikie chmiele, nie wszystkie ładnie pachną, i zamierzam takiego użyć do chmielenia dla aromatu jakąś Polish IPĘ
Comment