PIWA PSZENICZNE

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • gnomus
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.04
    • 7

    PIWA PSZENICZNE

    Proszę o wszystkie informacje dotyczące składników,receptur,zacierania itd.
    Last edited by gnomus; 2005-10-08, 22:59.
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23926

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gnomus
    Proszę o wszystkie informacje dotyczące składników,receptur,zacierania itd.
    to jest bardzo ciekawa prośba
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

    Comment

    • gnomus
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2005.04
      • 7

      #3
      to prawda

      Comment

      • ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23926

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gnomus
        to prawda
        no to może spisz tutaj najpierw wszystko czego dowiedziałeś się na ww temat korzystając z takich pomocy jak wyszukiwarka, katalogi stron, książki etc. przecież nie będziemy powielać tego co już wiesz
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

        Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

        Comment

        • gnomus
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2005.04
          • 7

          #5
          Moja wiedza w tym temacie jet tak nikła, że każda wkazówka będzie brdzo cenna

          Comment

          • Krzysiu
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.02
            • 14936

            #6
            Dano nie byłem upierdliwy - Gnomus, twoja prośba sformułowana jest dość niegrzecznie. Spróbuj sformułować te pytanie jeszcze raz.

            Comment

            • Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

              #7
              Nie, niech najpierw poszuka, bo receptur na forum jest trochę, nie wspominając o artykule Czesa. Na tacy nie podajemy
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

              www.wrowar.com.pl



              Comment

              • gnomus
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2005.04
                • 7

                #8
                Dzięki za te wszystkie uszczypliwości. Choć zainspirowały mnie do wgłębniejszego
                prześledzenia archiwum. Znalezłem już to czego szukałem. A moje pytanie nie wynikało
                z lenistwa a raczej braku czasu. Pozdrawiam całe szanowne forum.

                Comment

                • Ark
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2003.04
                  • 414

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gnomus
                  Dzięki za te wszystkie uszczypliwości. Choć zainspirowały mnie do wgłębniejszego
                  prześledzenia archiwum.
                  Taki chyba był ich cel.

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gnomus
                  A moje pytanie nie wynikało
                  z lenistwa a raczej braku czasu.
                  Witaj w klubie.
                  Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                  Comment

                  • gnomus
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2005.04
                    • 7

                    #10
                    Witam, witam. Mam jednak pytanie dotyczące chmielenia pszeniczniaków.
                    Jakie chmiele zastosować ?

                    Comment

                    • Ark
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2003.04
                      • 414

                      #11
                      Ja dodawałem aromatyczny tylko. (gdzieś było o tym na Forum...)
                      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                      Comment

                      • gnomus
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2005.04
                        • 7

                        #12
                        Tylko aromatyczny?

                        Comment

                        • Krzysiu
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2001.02
                          • 14936

                          #13
                          Tylko aromatyczny. Bawarskie piwa pszeniczne powinny mieć niską goryczkę (10 - 15 IBU), a przy tym bardzo jasną barwę, dlatego gotuje się je krótko i z chmielem aromatycznym, który służy bardziej strąceniu zbędnych białek z piwa niż nadaniu goryczki.

                          W przeliczeniu na polski wystarczy 20 g Lubelskiego / 20 litrów piwa / 30 minut gotowania.

                          Comment

                          • gnomus
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2005.04
                            • 7

                            #14
                            wielkie dzięki ,chodziło mi właśnie o konkrety

                            Comment

                            Przetwarzanie...
                            X