Proszę o wszystkie informacje dotyczące składników,receptur,zacierania itd.
PIWA PSZENICZNE
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gnomusProszę o wszystkie informacje dotyczące składników,receptur,zacierania itd.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gnomusto prawda- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Nie, niech najpierw poszuka, bo receptur na forum jest trochę, nie wspominając o artykule Czesa. Na tacy nie podajemyComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gnomusDzięki za te wszystkie uszczypliwości. Choć zainspirowały mnie do wgłębniejszego
prześledzenia archiwum.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gnomusA moje pytanie nie wynikało
z lenistwa a raczej braku czasu.Comment
-
Ja dodawałem aromatyczny tylko. (gdzieś było o tym na Forum...)Comment
-
Tylko aromatyczny. Bawarskie piwa pszeniczne powinny mieć niską goryczkę (10 - 15 IBU), a przy tym bardzo jasną barwę, dlatego gotuje się je krótko i z chmielem aromatycznym, który służy bardziej strąceniu zbędnych białek z piwa niż nadaniu goryczki.
W przeliczeniu na polski wystarczy 20 g Lubelskiego / 20 litrów piwa / 30 minut gotowania.Comment
Related Topics
Collapse
-
Miałem to piwo przetrzymać do przyszłego roku, ale teraz jest lepszy moment by je otworzyć i wypić za wolność naszych sąsiadów...
Lwowski browar, który nawiązuje do polityki. Znany między innymi z:
Putin Huilo:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi.../europa/ukrain...-
Channel: Ukraina
-
-
Ekstrakt 12.0*, alko 5.5%.
Chmiela: Marynka, Lubelski.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony bury, blady pomarańczowy.
Aromat - słodkawa, owocowość weizenowa.
Smak - lekko słodkawe, kwaskowe,...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-11-11, 15:02 -
-
KONSUMENCKI KONKURS PIW
49. OGÓLNOPOLSKIE ŚWIĘTO CHMIELARZY I PIWOWARÓW „CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2019”
PIWA ZGŁOSZONE
Piwa dolnej fermentacji:
Kategoria 1 Piwa jasne w stylu Light Beer o zawartości alkoholu do 3,9% obj.
1. Primator Pumpa – Pivovar... -
Witajcie!
mam prośbę o identyfikację tych kufli. Oba z "wykopalisk", bardzo ciężkie, grube szkło (ścianki jakieś 2-3 mm), na dnie symbol VH, oba mają znaki wskazujące na poziom 0,5 litra. To jakieś knajpiane? Czysta ciekawość, z góry dziękuję
...-
Channel: Identyfikacja
-
-
Cześć,
To mój pierwszy post na tym forum więc witam serdecznie. Trafiłem tu, gdyż szukałem sposobu na określenie mniej więcej wieku powstania kufla, który ostatnio zakupiłem na wyprzedaży garażowej (w googlach nic niestety sensownego nie znalazłem). Kufel ogólnie wygląda...
5 Photos-
Channel: Identyfikacja
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment