Proszę o wszystkie informacje dotyczące składników,receptur,zacierania itd.
PIWA PSZENICZNE
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gnomusProszę o wszystkie informacje dotyczące składników,receptur,zacierania itd.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gnomusto prawda- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Nie, niech najpierw poszuka, bo receptur na forum jest trochę, nie wspominając o artykule Czesa. Na tacy nie podajemy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gnomusDzięki za te wszystkie uszczypliwości. Choć zainspirowały mnie do wgłębniejszego
prześledzenia archiwum.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gnomusA moje pytanie nie wynikało
z lenistwa a raczej braku czasu.
Comment
-
-
Ja dodawałem aromatyczny tylko. (gdzieś było o tym na Forum...)
Comment
-
-
Tylko aromatyczny. Bawarskie piwa pszeniczne powinny mieć niską goryczkę (10 - 15 IBU), a przy tym bardzo jasną barwę, dlatego gotuje się je krótko i z chmielem aromatycznym, który służy bardziej strąceniu zbędnych białek z piwa niż nadaniu goryczki.
W przeliczeniu na polski wystarczy 20 g Lubelskiego / 20 litrów piwa / 30 minut gotowania.
Comment
-
Comment