[QUOTE= Podejżewam, że drożdże w gotowcach (jakiś nołnejm) nie są górnych lotów i poprostu tak pracują.[/QUOTE]
Chyba rzeczywiście nie sią najlepsze. Ja jestem akurat w trakcie "burzliwej" fermentacji Lager Coopers i wcale nie jest taka burzliwa. piana jest ale taka ledwo ledwo i prześwituje przez nią piwo (dzisiaj mija druga doba). Temperatura około 22 st C, Blg wyjściowe 11,5. Narazie czekam, tak jak wszyscy radzą, może wszystko będzie dobrze. Liczę na to, bo to moja pierwsza warka
Jak się mówi "cierpliwość jest cnotą", a "co nagle to po diable".
Chyba rzeczywiście nie sią najlepsze. Ja jestem akurat w trakcie "burzliwej" fermentacji Lager Coopers i wcale nie jest taka burzliwa. piana jest ale taka ledwo ledwo i prześwituje przez nią piwo (dzisiaj mija druga doba). Temperatura około 22 st C, Blg wyjściowe 11,5. Narazie czekam, tak jak wszyscy radzą, może wszystko będzie dobrze. Liczę na to, bo to moja pierwsza warka
Jak się mówi "cierpliwość jest cnotą", a "co nagle to po diable".
Comment