Robiłem to piwo. U mnie na 20 litów wyszło 11,8 Blg. Rzeczywiście coś u Ciebie jest nie tak.
2 Blg, rozlewać?
Collapse
X
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lmarcoCzym mierzyłeś Blg?Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
O perypetiach z tym piwem (moim pierwszym) możesz poczytać Tutaj .
Zresztą, z Mikołowa do Chorzowa nie jest daleko - bierzesz buteleczkę i ją zbadamyBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lmarcoCzym mierzyłeś Blg?------------------------------------------------------
Kiedy w zlewie, przed czy po rozlewie?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lmarcoDlatego zakupiłem również areometr, ich wskazania są identyczne....
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.------------------------------------------------------
Kiedy w zlewie, przed czy po rozlewie?
Comment
-
-
Nie mam pojęcia o co chodzi. Postawiłem druga brzeczkę o całkowitej ilości 10 litrów, Blg przed dodaniem drożdży wynosi 17...
Gotowiec+ 8 ltr. wody+ 200g. glukozy co jest kurna grane??!!
Czy gotowanie Coopersa z trzema litrami wody może wpłynąć na zawartość cukru?? wiadomo że nie.
Chociaż nie moge powiedzieć że mój pierwszy gotowiec ma zły smak, tylko procent ma jak karmi jak już wcześniej ktoś zauważył
Comment
-
-
lmarco: Jak chcesz zdiagnozować problem, to napisz najlepiej po kolei punkt po punkcie co zrobiłeś z tą brzeczką z którą coś nie wyszło. Ja się osobiście już się pogubiłem w tym wątku.
miodzik: nie mieszaj - gęstość mierzy sie areometrem, czyli ballingomierzem. Jest to pływająca szklana rurka ze skalą w środku, która zanurza się mniej lub więcej w zależności od gęstości cieczy. RTFM.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mgrzemowmiodzik: nie mieszaj - gęstość mierzy sie areometrem, czyli ballingomierzem. Jest to pływająca szklana rurka ze skalą w środku, która zanurza się mniej lub więcej w zależności od gęstości cieczy. RTFM.
Comment
-
Comment