Witam, troche sie gubie ...

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • majkelos
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2005.11
    • 18

Witam, troche sie gubie ...

Witam serdecznie interesuje mnie proces produkcji piwka w domu ... no i szczerze to sie trosze gubie, nie wiem dokladnie jaki sprzet potrzebuje od zaraz i co mam robic, wiem ze mi tego nie powiecie ... ale prosilbym o linki ulozone według kolejnosci postepowania...

...pozdrawiam
    ==============================
    Aby pokochać jakąś rzecz, wystarczy sobie powiedzieć, że można ją utracić.
    ==============================
  • Twilight_Alehouse
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.06
    • 6310

Comment

• darko
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.06
      • 2078

Na stronach browamatora jest taki dział "Pierwszy raz"...
      Ostatnia zmiana dokonana przez darko; 2005-11-15, 11:14. Powód: coś się link nie chce wstawić

Comment

Related Topics

Collapse

• Petitpierre
        2024.07.05-07, Rzeszów, VIII Rzeszowski Festiwal Piwa
        Petitpierre
        Warto zacząć może nie od tego, że browary zgłaszające akces spływały bardzo powoli (dzień przed Festiwalem wyglądało, że będzie z osiem), ale od fatalnej logistyki-rok temu były siedziska stoliki itd, a teraz tylko takie stoliki wyższe i też nie za dużo i niestety jak na raucie-na stojąco....
        2024-07-07, 17:28
      • darekd
        Van Eecke, Kapittel Watou Winter
        darekd
        Przedziwna historia z tym browarem a właściwie browarami ze wschodniej Flandrii
        Otóż piwowarska rodzina Leroy (podobno obecnie warzy piwo 11 pokolenie!) posiadająca browar Het Sas odziedziczyła w l. 60-tych XX w. browar Van Eecke.
        Produkcja przebiega w dwóch browarach, ale w 2016...
        2024-01-10, 23:31
      • ART
        2024.09.07 - Namysłów - zwiedzanie browaru i trochę historii
        ART
        Kto nie miał jeszcze możliwości odwiedzenia browaru Namysłów, w sobotę, 7.09 może zerknąć co tam pod auspicjami Grupy Żywiec dzieje się na miejscu.

Ale ciekawsze może być to, że prowadzący bardzo aktywnie profil Kocham Opole & Opolskie - Damian Ruszała z ekipą, będą prezentować...
        2024-09-03, 19:53
      • darekd
        Störtebeker, New England IPA
        darekd
        Browar ze Stralsundu kontynuuje tradycję współpracy z piwowarami domowymi zapoczątkowanej tym piwem:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...er-heller-bock

Receptura tego piwa to efekt zwycięstwa w siódmej edycji (2023) mistrzostw...
        2024-11-30, 00:27
      • ART
        De Proef, [Mikkeller] Stuck in the Snow
        ART
        Na froncie stoi Double ipa. 7,8alk ekstr brak. Puszka 0,33.

Nie dajcie się zwieść nie jest to czysta dipa. Jest sosnowe igliwie [1,2%] i imbir [0,5%]. Ale ułożone. Nie ma napierdu sosnowego jak w nepo, ale aromatycznie ciekawe. Może trochę kojarzyć się w stronę syropku na kaszel,...
        2024-02-16, 19:02
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...