Za paloną goryczką nie przepadam, a czy pale ale mogę fermentować w 15 stopniach??
Koelsch - jak zacierać
Collapse
X
-
Skoro w domu masz 22, to lepiej w domu...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
-
Comment
Related Topics
Collapse
-
Zeszły rok wypadł nam bezurlopowo dzięki różnym niefartownym wydarzeniom.
Tym razem nie odpuścimy sobie odpoczynku by zebrać siły na nowe wyzwania oraz podstawowe codzienne czynności w prowadzeniu Centrum Piwowarstwa / browar.bizu.
Przerwa urlopowa wypada nam między 14 a...-
Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
-
-
Witajcie, mam pytanie odnośnie warzenia piwa z brewkitu. Otóż zainteresował mnie ten zestaw:
https://www.homebrewing.pl/os-brew-o...7-kg-p-56.html
Zamierzam to piwo warzyć w piwnicy (temperatura wynosi tam ok. 16-17 stopni), jednak nie wiem...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Egilsstaðir to miasteczko (zamieszkałe przez ok. 2,5 tys. mieszkańców) będące komunikacyjnym centrum środkowo-wschodniej Islandii, które jest zwornikiem w regionie Austurland. Z Egilsstaðir można udać się do Seyðisfjörður - portu (można tu kupić ciekawe piwa warzone dla miejscowych sklepów...
-
Channel: Islandia
2024-10-27, 00:16 -
-
Piwo numer jeden z kalendarza adwentowego.
.
Piana drobnopęcherzykowa.
Kolor słomkowo-żółty.
Zapach lekko kwiatowy
Smak przyjemny lekko słodowy złamany chmielem z lekkim miodowym posmakiem.
Całkiem przyjemne delikatne piwo w stylu bodajże koelsch...-
Channel: Niemcy
2024-12-01, 22:13 -
-
Piwo z małego browaru restauracyjnego w Görlitz, 100m od pieszego mostu granicznego. Określane jest jako czeski Pils. Alkohol 4,7%, ekstraktu brak, jest za to informacja o zalecanej temperaturze serwowania wynoszącej 6-7 stopni. Piwo jest mętne, co jest zaskakujące, jak na Pilsa. Zapach bardzo...
-
Channel: Niemcy
2024-11-20, 10:41 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment