Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
Brak piany po rehydratacji drożdży [było: Brak fermentacji?]
Collapse
X
-
Twoje pytania nie są banalne, tylko po prostu głupie, na poziomie uczniaka szkoły podstawowej, a nie branch managera - już w podstawówce na biologii uczą, co to są drożdże i jak działają. O niskim poziomie twojej wiedzy świadczy ta wypowiedź:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sabatiusgorąca nie była. chłodziłem ją specjalnie przy otwartym oknie. po dotknieciu ręką wyczuwałem, że była ciepła. gorąca nie ;P
Ale nie to mnie wkurzyło, bo twoja ignorancja jest jedynie twoją sprawą, ale fakt, że nie zadałeś sobie trudu, aby poszukać tego na forum, chociażby przy pomocy wyszukiwarki.
Comment
-
-
te 30-35 *C są o dziwo zalecaną temperaturą wody do której mamy wsypać suche drożdże w celu ich uwodnienia. ale taka temp. jest raczej odbierana jeszcze jako w miarę chłodna - przynajmniej przeze mnie- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuTwoje pytania nie są banalne, tylko po prostu głupie (...)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuAle nie to mnie wkurzyło, bo twoja ignorancja jest jedynie twoją sprawą, ale fakt, że nie zadałeś sobie trudu, aby poszukać tego na forum, chociażby przy pomocy wyszukiwarki.
Tak nie mam zbyt wielkiej wiedzy z zakresu biologii (nie można wiedzieć wszystkiego-prawda?), może nie uważałem akurat na tej lekcji biologii, a może to było dla mnie zbyt dawno i gdzieś ta wiedza uleciała.
Panie Krzysiu ja nie kwestionuję poziomu Pana wiedzy - nic o nim nie wiem. O głupocie też nie mogę nic powiedzieć - i nie chce - bo po co? Nie zarzucam głupoty i nie określam jak dużą ignorancją może się Pan wykazać. Dajmy sobie, więc spokój z tymi złośliwościami.
Pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTte 30-35 *C są o dziwo zalecaną temperaturą wody do której mamy wsypać suche drożdże w celu ich uwodnienia. ale taka temp. jest raczej odbierana jeszcze jako w miarę chłodna - przynajmniej przeze mnie
Nic z tego nie bedzię?
Comment
-
-
nie napisałes czy drożdże dodałeś do brzeczki czy dalej stoją w kubku- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzyRaczej nic.
Proponuję szybko poszukać kogoś z Lublina lub okolic kto posiada drożdże i mógłby je odsprzedać lub pożyczyć.
Comment
-
-
Istnieją szanse namnożenia drożdży z jednej butelki piwa pszenicznego, jednak ten proces potrwa minimum kilka dni, a bezpiecznie licząc - tydzień. Inaczej nie uda Ci się namnożyć takiej ilości komórek drożdżowych, które poradzą sobie z 20 litrami brzeczki.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sabatiusTaka mi przyszła myśl. Tylko nie bijcie. Mam w lodówce piwo przenne - jak wiemy na jego dnie tworzy sie osad z drożdży. Może by tak to co na dnie potraktować cukrem? Czy coś z tego będzie? Wiem nie znam sie...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sabatius...a może zadając sobie trud poszukiwania na forum utknąłem na czytaniu bezsensownych wypowiedzi, osób które chcą ośmieszyć, zawstydzić lub też poniżyć innych.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTte 30-35 *C są o dziwo zalecaną temperaturą wody do której mamy wsypać suche drożdże w celu ich uwodnienia. ale taka temp. jest raczej odbierana jeszcze jako w miarę chłodna - przynajmniej przeze mnie
Jeśli dziś nie załatwisz sobie nowych drożdży to raczej zapomnij o tej warce I tak już długo wytrzymała bez fermentacji.
Comment
-
Comment