Wylecz swoje kompleksy – na forum

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • YouPeter
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.05
    • 2379

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
    Pewnie byłoby, gdyby było wcześniej sympatyczne pytanie, np. "przeczytałem, ale czegoś nie zrozumiałem".

Ale jak ktoś pisze: nie mam czasu, bo piszę z pracy", to - wybacz - ale sam prosi się o nieszczęście.
    I tu się z tobą w 100% zgadzam.
    Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• Marcin_wc
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.09
      • 2115

Jak masz czas na dyskusję w tym temacie, to razem z Browarzycielem pomóżcie nowym forumowiczom:

Miejsce dla zupełnie początkujących piwowarów, którzy pomimo przestudiowania wszelkich artykułów i tematów na Forum nie mogą sobie poradzić ze startem.

Miejsce dla zupełnie początkujących piwowarów, którzy pomimo przestudiowania wszelkich artykułów i tematów na Forum nie mogą sobie poradzić ze startem.

bo niestety jeszcze się chętny nie znalazł, albo beszczelnie odsyłają ich do szukania.

Comment

• YouPeter
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.05
        • 2379

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc
        Jak masz czas na dyskusję w tym temacie, to razem z Browarzycielem pomóżcie nowym forumowiczom:

bo niestety jeszcze się chętny nie znalazł, albo beszczelnie odsyłają ich do szukania.
        Wiadomo że zdarzają się “oszołomy”, którym się wydaje że jak poproszą to każdy im odpowie jak się warzy piwo od podstaw. Jednak ja zabierając głos w tej dyskusji myślałem przede wszystkim o osobach, które zadają konkretne i sensowne pytania i choć była wielokrotnie na nie odpowiedź to nie znaczy że nie można im pomóc. Zwykła serdeczność a nie przechodzenie w następną skrajność.
        Last edited by YouPeter; 2005-12-20, 01:32.
        Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• Marcin_wc
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.09
          • 2115

To może jakieś przykłady, bo ja z doświadczenia wiem, że jeśli nie rozumie się czegoś z opracowania, czy pytanie nie jest stasznie banalne, to starzy forumowicze z chęcią udzielają odpowiedzi.

A swoją drogą, to sam temat jest taki, że aż się nie chce czytać całej reszty

Comment

• YouPeter
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.05
            • 2379

Sam temat racja może autor nie dobrał zbyt dobrze ale tu chodzi o meritum sprawy, które w zasadzie dobrze przedstawił w swoi pierwszym poście.

Comment

• Krzysiu
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2001.02
              • 14936

Ja powiem tak: dożyliśmy się wolności słowa. Jeżeli komuś nie pasuję moje wypowiedzi, niech znajdzie sobie inne ,bardziej demokratyczne forum.

DROGA WOLNA !!!

Comment

• Browarzyciel
                Porucznik Browarny Tester
                • 2005.08
                • 357

No właśnie na tym demokracja polega, że można mówić (NIESTETY), co się chce i jak się chce. Prawda Krzysiu? Więc bardziej demokratycznego niż ten chyba nie znajdziemy. Chodzi tylko o to, żeby zwracać uwagę nie tylko na to, co się mówi, ale również jak się mówi. W którymś z postów powyżej apelowałeś, żeby:

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
                ...Pewnie byłoby, gdyby było wcześniej sympatyczne pytanie, np. "przeczytałem, ale czegoś nie zrozumiałem"...
                No właśnie.

Poza tym, nikogo personalnie nie oceniam. Więc nie zniżajcie Panowie poziomu lotu i nie mówcie ironicznie i personalnie, co kto powinien zrobić.
                BROWARZYCIEL
                Profesjonalnie o piwie na: http://www.browarzyciel.pl
                eventy dla firm

Comment

• Browarzyciel
                  • 2005.08
                  • 357

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                  Chyba źle mnie zrozumiałeś. Chodzi mi o to, że co jakiś czas pojawia się temat o tym, kto jak kogo traktuje i jak się zachowuje, tylko, że jeszcze nigdy się nie zdarzyło, żeby taki temat do czegokolwiek dobrego doprowadził, ...

Jezu! Marusia, chyba teraz wiem o co Ci chodziło. Miałaś rację.
                  BROWARZYCIEL
                  eventy dla firm

Comment

• Shlangbaum
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2005.03
                    • 5828

Jak zaczynałem warzyć (zresztą dalej jestem na etapie zaczynania ) to: po pierwsze korzystałem z wyszukiwarki i zawsze wszystko znalazłem; po drugie założyłem temat o moim mikrobrowarze i pisząc tam o swoich problemach zawsze znajdował się ktoś, kto miał czas by bezinteresownie do niego zajrzeć i dorzucić swoje rady. A tak na koniec, wyobraźcie sobie ile miejsca po trzech latach takie tematy z banalnymi pytaniami zajmują na serwerze. Jestem więc konserwatywny i nie zgadzam się (z zacnym po prawdzie) Browarzycielem.

Browarzycielu - intencje masz dobre ale trzeba stawiać wymagania, bo inaczej www.browar.biz zamieni się w gadu-gadu (patrzcie przypadek Radzi )

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• Browarzyciel
                      • 2005.08
                      • 357

Witam, cieszę się, że zabrałeś głos, bo w sposób merytoryczny i nie sposób Ci odmówić racji, szczególnie gdy piszesz o swoim mikrobrowarze i życzliwych osobach odpowiadających na ew. problemy.
                      BROWARZYCIEL
                      eventy dla firm

Comment

• Browarzyciel
                        • 2005.08
                        • 357

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                        ... korzystałem z wyszukiwarki i zawsze wszystko znalazłem

Nie twierdzę, że wyszukiwarka jest bezużyteczna, mówię tylko, że nie jest doskonała i odnalezienie pewnych tematów, czasem może przysporzyć kłopotów.

Wpiszmy w wyszukiwarce "starter", taki popularny temat dla początkującego warzyciela. I co? Ano listuje się nam kilkadziesiąt dyskusji z czego pierwsze 12 to "Twoje Warzenie" czyli np. "moja pierwsza warka" z liczbą postów kolejno 268, 350, 338 ... Klikamy pierwszy, bo wydaje nam się najbardziej prawdopodobny, i … nic. Może pośród tych 268 postów znajdziemy wzmiankę o starterze, ale nie koniecznie jak go zrobić.

Nie zwalnia to od próbowania i poświęcenia trochę czasu!
                        BROWARZYCIEL
                        eventy dla firm

Comment

• Małażonka
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.03
                          • 4602

Wystarczy wpisać "robienie startera" (zawęzić jeszcze poszukiwania do Browarnictwa amatorskiego) i już mamy tylko trzy tematy....
                          Albo jeszcze lepiej wpisać słowo "starter", nakazać szukania tylko w tematach i ograniczyć poszukiwania do Browarnictwa amatorskiego - efekt: cztery tematy ściśle na temat...

Może to niegrzeczne, co teraz napiszę, ale jest to forum dla ludzi dorosłych i wydawałoby się, myślących. A jeśli tak, to takie osoby dadzą sobie radę z wyszukiwarką i tak ograniczą zakres poszukiwań, by szybko znaleźć interesujący je temat.

A jeśli jest tak dużo tematów mówiących między innymi o starterze, to po co je jeszcze mnożyć kolejnym pytaniem???

Comment

• cyborg_marcel
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.03
                            • 3467

Mnie po prostu denerwują osoby, które piszą "bo tak tu tego dużo", albo "nie wiem, jak szukać", "a ja nie mam czasu". Kiedy przychodzi ktoś nowy, kto się nie przedstawi i chce by inni za niego pracowali, to chyba nie jest w porządku.

A Forum do leczenia kompleksów chyba raczej nie służy (piszę to, bo aktualnie jestem wk... , a przez prawie cały kończący się rok kilka osób skutecznie mnie gnoiło i jakoś nie płaczę z tego powodu i nie wylogowałam się jeszcze na amen).

Poza tym zdarzyło się kilka osób, jak np. dziewczyna szukająca nowego kształtu butelki, które przedstawiły problem, coś już na ten temat poszukały, wiedziały i potrzebowały kierowania - wszystko odbyło się z klasą.
                            Howgh.
                            Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• Browarzyciel
                              • 2005.08
                              • 357

Wiek, można sprawdzić w profilu , myślałem, że "myślący" to wiedzą.
                              BROWARZYCIEL
                              eventy dla firm

Comment

• Małażonka
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.03
                                • 4602

Po pierwsze: wiek wpisać można taki, jaki się chce, bądź nie wpisywać go w ogóle...,
                                Po drugie: chcieć to znaczy móc (myślę o wyszukaniu interesujących nas informacji)
                                Po trzecie: podobnie jak Marusia, nie mam ochoty bawić się w słowne przepychanki...

Comment

Przetwarzanie...
                                X