Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
Wylecz swoje kompleksy – na forum
Collapse
X
-
Jak masz czas na dyskusję w tym temacie, to razem z Browarzycielem pomóżcie nowym forumowiczom:
Miejsce dla zupełnie początkujących piwowarów, którzy pomimo przestudiowania wszelkich artykułów i tematów na Forum nie mogą sobie poradzić ze startem.
Miejsce dla zupełnie początkujących piwowarów, którzy pomimo przestudiowania wszelkich artykułów i tematów na Forum nie mogą sobie poradzić ze startem.
bo niestety jeszcze się chętny nie znalazł, albo beszczelnie odsyłają ich do szukania.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wcJak masz czas na dyskusję w tym temacie, to razem z Browarzycielem pomóżcie nowym forumowiczom:
bo niestety jeszcze się chętny nie znalazł, albo beszczelnie odsyłają ich do szukania.Last edited by YouPeter; 2005-12-20, 01:32.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
To może jakieś przykłady, bo ja z doświadczenia wiem, że jeśli nie rozumie się czegoś z opracowania, czy pytanie nie jest stasznie banalne, to starzy forumowicze z chęcią udzielają odpowiedzi.
A swoją drogą, to sam temat jest taki, że aż się nie chce czytać całej reszty
Comment
-
-
Sam temat racja może autor nie dobrał zbyt dobrze ale tu chodzi o meritum sprawy, które w zasadzie dobrze przedstawił w swoi pierwszym poście.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
No właśnie na tym demokracja polega, że można mówić (NIESTETY), co się chce i jak się chce. Prawda Krzysiu? Więc bardziej demokratycznego niż ten chyba nie znajdziemy. Chodzi tylko o to, żeby zwracać uwagę nie tylko na to, co się mówi, ale również jak się mówi. W którymś z postów powyżej apelowałeś, żeby:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu...Pewnie byłoby, gdyby było wcześniej sympatyczne pytanie, np. "przeczytałem, ale czegoś nie zrozumiałem"...
Poza tym, nikogo personalnie nie oceniam. Więc nie zniżajcie Panowie poziomu lotu i nie mówcie ironicznie i personalnie, co kto powinien zrobić.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaChyba źle mnie zrozumiałeś. Chodzi mi o to, że co jakiś czas pojawia się temat o tym, kto jak kogo traktuje i jak się zachowuje, tylko, że jeszcze nigdy się nie zdarzyło, żeby taki temat do czegokolwiek dobrego doprowadził, ...
Jezu! Marusia, chyba teraz wiem o co Ci chodziło. Miałaś rację.
Comment
-
-
Jak zaczynałem warzyć (zresztą dalej jestem na etapie zaczynania ) to: po pierwsze korzystałem z wyszukiwarki i zawsze wszystko znalazłem; po drugie założyłem temat o moim mikrobrowarze i pisząc tam o swoich problemach zawsze znajdował się ktoś, kto miał czas by bezinteresownie do niego zajrzeć i dorzucić swoje rady. A tak na koniec, wyobraźcie sobie ile miejsca po trzech latach takie tematy z banalnymi pytaniami zajmują na serwerze. Jestem więc konserwatywny i nie zgadzam się (z zacnym po prawdzie) Browarzycielem.
Browarzycielu - intencje masz dobre ale trzeba stawiać wymagania, bo inaczej www.browar.biz zamieni się w gadu-gadu (patrzcie przypadek Radzi )
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum... korzystałem z wyszukiwarki i zawsze wszystko znalazłem
Nie twierdzę, że wyszukiwarka jest bezużyteczna, mówię tylko, że nie jest doskonała i odnalezienie pewnych tematów, czasem może przysporzyć kłopotów.
Wpiszmy w wyszukiwarce "starter", taki popularny temat dla początkującego warzyciela. I co? Ano listuje się nam kilkadziesiąt dyskusji z czego pierwsze 12 to "Twoje Warzenie" czyli np. "moja pierwsza warka" z liczbą postów kolejno 268, 350, 338 ... Klikamy pierwszy, bo wydaje nam się najbardziej prawdopodobny, i … nic. Może pośród tych 268 postów znajdziemy wzmiankę o starterze, ale nie koniecznie jak go zrobić.
Nie zwalnia to od próbowania i poświęcenia trochę czasu!
Comment
-
-
Wystarczy wpisać "robienie startera" (zawęzić jeszcze poszukiwania do Browarnictwa amatorskiego) i już mamy tylko trzy tematy....
Albo jeszcze lepiej wpisać słowo "starter", nakazać szukania tylko w tematach i ograniczyć poszukiwania do Browarnictwa amatorskiego - efekt: cztery tematy ściśle na temat...
Może to niegrzeczne, co teraz napiszę, ale jest to forum dla ludzi dorosłych i wydawałoby się, myślących. A jeśli tak, to takie osoby dadzą sobie radę z wyszukiwarką i tak ograniczą zakres poszukiwań, by szybko znaleźć interesujący je temat.
A jeśli jest tak dużo tematów mówiących między innymi o starterze, to po co je jeszcze mnożyć kolejnym pytaniem???
Comment
-
-
Mnie po prostu denerwują osoby, które piszą "bo tak tu tego dużo", albo "nie wiem, jak szukać", "a ja nie mam czasu". Kiedy przychodzi ktoś nowy, kto się nie przedstawi i chce by inni za niego pracowali, to chyba nie jest w porządku.
A Forum do leczenia kompleksów chyba raczej nie służy (piszę to, bo aktualnie jestem wk... , a przez prawie cały kończący się rok kilka osób skutecznie mnie gnoiło i jakoś nie płaczę z tego powodu i nie wylogowałam się jeszcze na amen).
Poza tym zdarzyło się kilka osób, jak np. dziewczyna szukająca nowego kształtu butelki, które przedstawiły problem, coś już na ten temat poszukały, wiedziały i potrzebowały kierowania - wszystko odbyło się z klasą.
Howgh.Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Comment
-
-
Po pierwsze: wiek wpisać można taki, jaki się chce, bądź nie wpisywać go w ogóle...,
Po drugie: chcieć to znaczy móc (myślę o wyszukaniu interesujących nas informacji)
Po trzecie: podobnie jak Marusia, nie mam ochoty bawić się w słowne przepychanki...
Comment
-
Comment