Mam pytanie do Szanownych Forumowiczów. Przeglądająć receptury różnego rodzaju często się trafia na te wszystkie łuski jęczmienne, kukurydziane, owsiane. Na forum coś o tym było, ale dawno w 2003. Doszło nawet do spięcia forumowiczów o definicje tych Flaked - czy to są łuski, czy coś łuszczonego. Czy teraz Wasza wiedza na ten temat jest większa. Chodzi przede wszystkim co to jest ( tzn. że niby zwykłe płatki kukurydziane, owsiane, jęczmienne mam wsypać do kadzi i to wystarczy), czy to coś zupełnie innego. Gdzie to kupić, bo w ofercie BA tego nie widziałem, a w zagranicznych sklepach browarniczych tego pełno. Jakby było mało to są jeszcze jakieś torrefied wheat (prażona, wysuszona przenica). Ludzie co to jest i gdzie to dostać - popcorn mam kupić ???
p.s Nie wiem czy ta dyskusja nie powinna pójść do surowców - administrator zdecyduje !
p.s Nie wiem czy ta dyskusja nie powinna pójść do surowców - administrator zdecyduje !
Comment