sam jestem eksperymentatorem, ale większość nowych, która tu do nas przychodzi chce zrobić bardzo mocny napój. ten wątek świadczy o tym, że w jednym celu.
Drożdże pseudogorzelnicze - jakie?
Collapse
X
-
Tamten wątek to inna sprawa. A ten gość nie chce kupić "wudki", browaru ani winiasza do najebki tylko chce coś zrobić samemu i za to Mu chwała. Zgadza się że u nas jest tematyczne forum piwne i można człowieka odesłać na inne forum, ale po co w taki sposóbLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuChciałbym zwrócić tobie uwagę na fakt, że jakiekolwiek pędzenie bimbru w Polsce jest nadal całkowicie nielegalne dla osób fizycznych.
Zaspokojenie mojej ciekawości w tej dziedzinie nie czyni szkody Państwu, Wam, ani nawet mi.
Z wielką uwagą czytam i słucham Waszych głosów. Nie bądźmy jednak fundamenatlistami! Destylacja jest zakazana tylko w państwach byłego bloku wschodniego i zmiana tego leży w słusznym interesie cywilizowanych ludzi.
...ale to już inna dyskusja.
PozdrawiamW trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wcNie wiem, czy zauważyłeś, ale to nie jest forum o whisky, ani o wkiskey, poszukaj informacji tu.
Prawda?W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghuanie jest to forum lingwistyczneLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lzkamilI tu się mylisz, dla niektórych jak najbardziej jest i nikomu to nie przeszkadza Dlatego też nie mam nic przeciwko żeby w jednym małym temacie tego wielkiego Forum pogadać o destylacjiW trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lzkamilI tu się mylisz, dla niektórych jak najbardziej jest i nikomu to nie przeszkadza Dlatego też nie mam nic przeciwko żeby w jednym małym temacie tego wielkiego Forum pogadać o destylacji
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marcopolokDobry pomysł Od dłuższego czasu się zastanawiam jaki smak miałby destylat zrobiony z piwa
W tym jedynym wypadku chmiel zepsuł smak.
PozdrawiamW trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Swoją drogą dobrze by było spróbować tego destylatu z Eggenberga o którym wspominałem. Pewnie piwo musi się do tego nadawać (może mniej chmielone?), jeszcze odpowiednio długie leżakowanie w beczkach po czymśtam (porto, whisky czy jeszcze coś)?
Jak Adminostwo uzna że rozmywamy to zawsze można zmienić temat na "Przy piwie o destylatach z piwa"Last edited by lzkamil; 2006-01-24, 23:14.Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Comment
-
-
Marcin, zachowujesz się tak jakby twoje zdanie było jedynym słusznym. Jak nie chcesz czytać o możliwosciach destylacji piwa, to nikt cię do tego nie zmusza. A swojej barykady bronisz póki co sam, bo jak widać kilka osób chce dyskutować o destylacji. A czy to zgodne z prawem to już zupełnie odrębna kwestia. Sam zresztą nosiłem się kiedyś z zamiarem przedestylowania piwa, najlepiej na słodzie wędzonym, choć na pewno bym go wtedy nie chmielił.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTPragnę przypomnieć Wam, że sprzedaż piwa domowej produkcji bez wymaganych zezwoleń i ponoszenia odpowiednich opłat na rzecz akcyzy, etc. jest nielegalna. Tak więc dysputy na ten temat możecie sobie prowadzić prywatnie.
Podałem link do strony gdzie dyskusja o piwnym destylacie się toczyła i potoczy się dalej jeśli będą chętni.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lzkamilI tu się mylisz, dla niektórych jak najbardziej jest i nikomu to nie przeszkadza Dlatego też nie mam nic przeciwko żeby w jednym małym temacie tego wielkiego Forum pogadać o destylacji
Zapewniam że w małym temacie się nie da. Teoria destylacji jest niezmiernie wciągająca a jej przełożenie na DOBRY praktyczny układ wymaga nieco finezji i wiedzy. (Zapomnieć trzeba o spiralnej rurce i bańce do gotowania jako o wystarczającym sprzęcie).KETTLER brewery
www.lukuj.republika.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lukujZapewniam że w małym temacie się nie da. Teoria destylacji jest niezmiernie wciągająca a jej przełożenie na DOBRY praktyczny układ wymaga nieco finezji i wiedzy. (Zapomnieć trzeba o spiralnej rurce i bańce do gotowania jako o wystarczającym sprzęcie).
Comment
-
Comment