Witam,
Czy użycie mchu irlandzkiego może wpłynąć negatywnie na trwałość piany w piwie? w końcu powoduje zwiększone wytrącanie białka. Uwarzyłem właśnie oatmeal stout'a, pierwszy raz użyłem mchu. Piwko jest teraz na burzliwej (drożdże Irish Ale) i mimo tego że pracuje intensywnie - widać że wydziela się dużo co2 - to nie ma w ogóle piany na powierzchni brzeczki. Pierwszy raz mam coś takiego, czy to znaczy że moje piwkobędzie miało słabą piankę
Czy użycie mchu irlandzkiego może wpłynąć negatywnie na trwałość piany w piwie? w końcu powoduje zwiększone wytrącanie białka. Uwarzyłem właśnie oatmeal stout'a, pierwszy raz użyłem mchu. Piwko jest teraz na burzliwej (drożdże Irish Ale) i mimo tego że pracuje intensywnie - widać że wydziela się dużo co2 - to nie ma w ogóle piany na powierzchni brzeczki. Pierwszy raz mam coś takiego, czy to znaczy że moje piwkobędzie miało słabą piankę
Comment