piwo zakonczylo wczesnie fermentacje

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • joelka
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.03
    • 817

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antałek
    He, he. Fakt- przez paszczę duszy się nie ogląda. Pozdrawiam cieplutko
    ps
    Ja jestem lew
    A ja lwica

Skoro jesteś lew to czemu masz w profilu 08-07? Bo jeśli jesteś 07 dzień i 08 miesiąc, to obchodzimy urodziny tego samego dnia drogi lwie

Comment

• Antałek
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2005.12
      • 164

Tak mi kazali wpisać na profilu . Sprawdzałem teraz i tam tak jest napisane miesiąc(słownie), dzień i rok. To co wpisać lipiec, 8-ego? Muszę napisać do Art'a. Byłoby nieładnie, gdybm napisał, że jesteśmy rówieśnikami, ale fajnie jest wiedzieć, że i dla Ciebie jest to ważny dzień. Pozdrawiam

Comment

• Antałek
        • 2005.12
        • 164

Ojejku, jaki ja jestem stary .
        Jest taka piosenka "Dwadzieścia lat, a może mniej...."ale Ty chyba tego nie pamiętasz. A do butelek przy tamtej feralnej warce oczywiście, że jeszcze dodałem cukru, po takiej małej miareczce, co to ją kupiłem w biowinie. A to się nie dodaje

Comment

• joelka
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2005.03
          • 817

Do butelek dodaje się cukier, glukozę, suchy ekstrakt, syropo owocowy lub co tam chcesz. Ale na cichą w wiadrze robioną się nic nie dodaje. Źle się zrozumieliśmy.

To wkońcu kiedy masz urodziny? Poplątałam się.
          (w ustawieniach, o ile pamiętam, masz do wyboru opcje:najpierw DD,MM,RR albo MM,DD,RR przez co nigdy nie wiem czy to czyjeś urodziny, czy jeszcze nie)

Comment

• Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika joelka
            Do butelek dodaje się cukier, glukozę, suchy ekstrakt, syropo owocowy lub co tam chcesz.
            Joelka, kobieto, pisz Antałkowi klarowniej, toż on zacznie do butelek wsypywać mieszankę wyżej wymienionych produktów i doda, co chce, a nie wiadomo, czego chce W końcu nie wiadomo, czy zauważy, że napisałaś "lub", a nie "i"
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Marcin_wc
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2005.09
              • 2115

I tak najlepiej było by napisać "albo", bo przy "lub" opcja dodania wszystkiego też jest możliwa.

Może założymy temat: "przy piwie o spójnikach logicznych"?
              Last edited by Marcin_wc; 2006-03-01, 17:54.

Comment

• Antałek
                • 2005.12
                • 164

Przepraszam, miałem awarię sieci net.
                Witaj Marusiu. Widzę, że już wiesz, jak trzeba ze mną rozmawiać- ostrożnie
                Całe szczęście,że nic już tego dnia nie robiłem, bo w nocy przemyślałem to co mi napisała Joeleczka i tak o 3 nad ranem doszedłem do właściwych wniosków . Teraz piweczko jest na najcichszej fermentacji jak może być i mam nadzieję, że bezie super. Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Comment

• Antałek
                  • 2005.12
                  • 164

Ja też się troszkę zaplątałem w moim profilu. Nie znalazłem takiej opcji DDMMRR więc go przechytrzyłem napisałem lipiec-08-rok i wyszło tak jak jest naprawdę- urodziłem się 07 sierpnia ...... dwadzieścia lat później. Pozdrawiam.
                  ps
                  W moim bloku wandale zniszczyli sieć kablową i kilka dni byłem odcięty od tv i net. Z resztą pracuję poza Krakowem i nie mam mnie w domu codziennie. cmok

Comment

Przetwarzanie...
                  X