Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33
zastapienie śrutownika
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33...moc 100W prędkość około 800 obr/m...
Ale podłączyłem te 3 fazy, zakręciłem, wsypałem b. niedużą porcję pilzeńskiego...
Nie było źle, idealnie też - co prawda. Początkowo za duży rozstaw żaren - skutek wiadomy. Stopniowo zmniejszałem rozstaw. Śruta OK ale łuski nieznacznie uszkodzone.
Będzie dobrze.
Może jednak spiłuję te żarna, dobrze byłoby zmniejszyć prędkość ale to nie takie proste (tanie)."Dużo to nie znaczy Dobrze
Dobrze znaczy dużo"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika InfamBędzie dobrze.
Może jednak spiłuję te żarna, dobrze byłoby zmniejszyć prędkość ale to nie takie proste (tanie).
Jakieś foto śruty mógłbyś zamieścić ?
Comment
-
-
Majac taka maszyne zyskasz czas podczs srutowania. A jedyna niedoskonaloscia jaka mozesz osiagnac to troche przedluzony czas filtracji po zacieraniu. Zatem moim zdaniem najlepiej metoda prob i bledow dojsc do tego jak ustawic maszyne i cieszyc sie jej efektami ."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33Żarna trzeba by stoczyć, szczególnie część wirującą, jeżeli stracisz przy tej operacji wyważenie układu, młynek się rozleci. Jednym słowem zrób warkę na własnej śrucie.
Jakieś foto śruty mógłbyś zamieścić ?"Dużo to nie znaczy Dobrze
Dobrze znaczy dużo"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika InfamMyślałem również o zmniejszeniu prędkości obr. ale w trójfazówce nie jest to zbyt tanie (przekształtnik częstotliwości).
Pozdrawiam------------------------------------------------------
Kiedy w zlewie, przed czy po rozlewie?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika miodzikSprawdź tabliczkę znamionową silnika. Jak masz szczęscie okaże się że pracuje w podwójnej gwieździe (czasem spotykane), a wtedy wystarczy przełączyć go w trójkąt i obroty spadną."Dużo to nie znaczy Dobrze
Dobrze znaczy dużo"
Comment
-
Comment