zaczynam sie coraz powazniej zastanawiac nad warzeniem domowego piwka. znalazlem tanie słody http://www.sklep.wes.com.pl/ lecz trzeba by je ześrutowac. wydanie kilkuset złotych na srutownik to dla mnie sporo. czy zamiast srutownika moge uzyć maszynki do miesa?? mieli mak wiec czemu nie mialaby dac rady ze słodem. pozdrawiam i dziekuje ze pomoc
zastapienie śrutownika
Collapse
X
-
Witaj
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzesiu_pwydanie kilkuset złotych na srutownik to dla mnie sporo.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzesiu_pczy zamiast srutownika moge uzyć maszynki do miesa??
-
-
Można używać.
Ale musi być to tzw. "10", czyli rzadki typ i do tego specjalne końcówki śrutujące, tzw. kaszowniki - cena w komplecie ok 6 złfANIAtic www.faktoria-ukraina.pl
Comment
-
-
Ja używam ściennego młynka do kawy, dostępne na tandetach, jako zasobnik PET bez dna, wiertarka zamiast korby - 10 kg - 40 min...fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peter007A młynek do orzechów może spełnić pokładane w nim nadzieje i służyć jako śrutownik?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peter007Niestety innego zdjęcia nie posiadam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33Bez zobaczenia co jest w środku nic nie można powiedzieć, jak będziesz miał budowę wewnętrzną to się pomyśli. Jeżeli masz go u siebie zrób próby, łuska ma być w jak najlepszym stanie ziarno drobno opokruszone.Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Comment
-
Comment