czy potrzeby słód

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

W latach osiemdziesiątych na dworcu w Katowicach nie było żadnego "napoju słodowego" tylko porządne "piwo ciemne pełne" o stężeniu 10,5 Blg z browaru w Siemianowicach.
    zobacz http://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=4859

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19284

dokładnie tak mi się zdawało, bo też pijałem pod koniec lat osiemdziesiątych i na pocz. dziewięćdziesiątych.

Comment

• Wujcio_Shaggy
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.01
        • 4628

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
        W latach osiemdziesiątych na dworcu w Katowicach nie było żadnego "napoju słodowego" tylko porządne "piwo ciemne pełne" o stężeniu 10,5 Blg z browaru w Siemianowicach. [...]
        Takie to pili dorośli, dziesięciolatkom nie było dane... ja piłem "napój słodowy". Nie wiem, z jakiego browaru, nie miałem wtedy głowy do tego...
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• Antałek
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2005.12
          • 164

To rzeczywiście były lata osiemdziesiąte, a piwo było raczej mocne. A czy pamiętacie tamtą atmosferę?? Szczególnie jak brakło bułek z kiełbasą. A tak na marginesie to gdzieindziej taki zestaw nie przeszedłby mi przez gardło, a tam... tam to była bajka, choć kiełbasiana.

Comment

• Zychu
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2005.05
            • 56

Zdarzyło mi się również być w tym miejscu(środek lat 80-tch), jako osoba niepełnoletnia. Również sprzedano mi „napój” dozwolony dla młodzieży, wydaje mi się, że był to napój niskoalkoholowy…. Prawdę mówiąc nigdy w życiu i nigdzie indziej nie piłem tak dobrego. Mmmm.

Comment

Przetwarzanie...
            X