W poszukiwaniu książek o piwowarstwie na zagranicznych stronach trafiłem na ciekawy wykres – może już go znacie a jak nie to może się przyda ?
Wykres piw.
Collapse
X
-
Gdzieś już coś takiego widziałem....
A dokładnie pośrodku tkwi kölsch - możnaby rzec, takie przeciętne piwko
A o PRE-PROHIBITION AMERICAN LAGER nie ukrywam, słyszę po raz pierwszyOstatnia zmiana dokonana przez Dreamer; 2006-03-23, 10:20.
-
-
Patrząc na ten wykres odnoszę wrażenie, że polskie browary upodobały sobie rejony górno-prawe. Nie chodzi mi o to co tam umieścili na wykresie, ale co skala tam pokazuje. A gdzi Porter Bałtycki? Jak byście go umiejscowili? W pobliżu jakiego piwa?To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dreamer
A o PRE-PROHIBITION AMERICAN LAGER nie ukrywam, słyszę po raz pierwszy
Comment
-
-
Porter bałtycki jest najbliższy Imperial stout, nawet może być i to samoGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikPorter bałtycki jest najbliższy Imperial stout, nawet może być i to samo
Comment
-
Comment