Ile chmielu aby nie spaskudzić ?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Twilight_Alehouse
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.06
    • 6310

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc
    Więc mógłbyś mi wyjaśnić po co używać Marynki jako chmielu goryczkowego, przecież w czasie gotowania ucieka cały aromat i staje się ona w porównanie do Magnum słabym chmielem goryczkowym.
    Nie ośmieszaj się. I przestań zaśmiecać cudzy wątek.

    Comment

    • Marcin_wc
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.09
      • 2115

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
      Nie ośmieszaj się. I przestań zaśmiecać cudzy wątek.
      Więcej nie będę już zaśmiecał, ale nie widze powodu dla którego nie należy dodawac chmielu aromatycznego takiego jak Lubelski dla goryczki. Niejednokrotnie polecał to Czes.

      Comment

      • Twilight_Alehouse
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2004.06
        • 6310

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc
        Więcej nie będę już zaśmiecał, ale nie widze powodu dla którego nie należy dodawac chmielu aromatycznego takiego jak Lubelski dla goryczki. Niejednokrotnie polecał to Czes.
        No dobra, odpowiem, bo doszedłem do wniosku, że jednak mówisz poważnie, a nie robisz sobie jaja...
        Też nie widze powodu dla którego nie należy dodawac chmielu aromatycznego takiego jak Lubelski dla goryczki. I wiem że niejednokrotnie polecał to Czes. Tyle że nie widzę powodu, by dawać chmiel aromatyczny jako goryczkowy na początku gotowania, skoro daje się jednocześnie odmianę naprawdę goryczkową. Po prostu szkoda wg mnie chmielu aromatycznego do tego celu.

        Comment

        • sokalek
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2005.08
          • 28

          #19
          dziękuję za wypowiedzi "post zamkykamy" i zapraszam na inny mój "post" aby oglądnąc już efekty mojej pracy. Jeszcze raz serdecznie dzięki.
          Lepiej umrzeć na stojąco niż żyć na kolanach

          Comment

          Przetwarzanie...
          X