Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
Ześrutowałem ... ale
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika InfamMiałem pokusić się o ześrutowanie niedużej ilości słodu na moim przyszłym młynie i zamieszczenmie fotki w celu zasięgnięcia opinii. Dam sobie chyba spokój..
Majkelos - jak się udało warzenie?Ostatnia zmiana dokonana przez jerzy; 2006-04-08, 20:06.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika solikniewiem czy to rozsądne ale ja śrutuje słód takim elektrycznym maszynkiem do miesa z popuszczonym sitkiem takl ze nóz na dosyć duża przerwe od sitka i niemieli na mąke co wy nato?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika solikniespodka ... słót ...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzyJeśli chcesz zamieścić takie nieostre zdjęcia z oddalenia, to rzeczywiście daruj sobie.
Na pierwszy ogień - winowajca - żarno z ostrymi krawędziami;
następnie skutek w kilku ujęciachOstatnia zmiana dokonana przez Infam; 2006-04-10, 23:34."Dużo to nie znaczy Dobrze
Dobrze znaczy dużo"
Comment
-
-
Comment
-
-
Jeżeli mnie spytacie jaki był odstęp między żarnami - nie wiem. Syfmiarki nie można było tam wsadzić. Na oko 1,8mm (+-0,2)
Jeżeli zmniejszałem odstęp to łuska również zmniejszała swoje wymiary.
Tak więc zasadnicze pytanie - stępić żarna?
(na zmniejszenie obrotów nie liczcie )"Dużo to nie znaczy Dobrze
Dobrze znaczy dużo"
Comment
-
-
Mimo niskiej rozdzielczości da się zauważyć, że ziarno jest bardzo słabo zgniecione - co prawda filtracja będzie błyskawiczna, ale wydajność zacierania raczej bardzo marna.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika InfamChyba założę stronkę www BO ART TAK OGRANICZYŁ WYMIARY I ROZDZ. ZAŁĄCZNIKÓW, ŻE WYSZŁO TAK JAK NIE CHCIAŁ JERZY- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment