Czy "gotowce", mozna/warto czyms urozmaicac ?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bolek1970
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.12
    • 179

Czy "gotowce", mozna/warto czyms urozmaicac ?

Czy gotowce Coopersa (90 % tego co moge dostac na miejscu), mozna z "czyms" mieszac, cos dodawac etc ?
    Sugestie ?
    Doswiadczenia ?
    Pozdrawiam z polnocy
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19306

przyprawy (w tym chmiel), ekstrakt, inne gotowce.

Comment

• jerzy
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.10
      • 4707

Można. Wszystko można, byle z ostrożna.
      browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• Wujcio_Shaggy
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.01
        • 4628

Można, a nawet warto . Oprócz wymienionych - wyrazisty smakowo/zapachowo miód, np. gryczany. Dodam też, że znacznie lepiej jest, jeśli przyprawy nie pozostają w brzeczce podczas fermentacji...
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
          Darmstadt, Nieder-Ramstädter Straße 3, Grohe-Die Brauhaus Legende
          dadek
          W Darmstadt działają 3 browary w tym jeden restauracyjny (Ratskeller) w samym centrum na Marktplatz. Pierwotnie tam planowałem rozpocząć piwne zwiedzanie miasta, jednak 22.07.2022 odbywał się jakiś mecz i cały plac był pełen kibiców, a w samej knajpie się nie dało szpilki wcisnąć. Więc...
          2022-10-21, 03:12
        • dadek
          Niemcy, Erfurt, Zum Güterbahnhof 20, Heimathafen - Erfurter Braumanufaktur
          dadek
          Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
          2025-01-12, 19:42
        • Serokomlak
          Islandia, Egilsstaðir, Fagradalsbraut 25, Austri Brugghús
          Serokomlak
          Egilsstaðir to miasteczko (zamieszkałe przez ok. 2,5 tys. mieszkańców) będące komunikacyjnym centrum środkowo-wschodniej Islandii, które jest zwornikiem w regionie Austurland. Z Egilsstaðir można udać się do Seyðisfjörður - portu (można tu kupić ciekawe piwa warzone dla miejscowych sklepów...
          2024-10-27, 01:16
        • dadek
          Holandia, Utrecht, Europalaan 2 C, Brouwerij De Kromme Haring
          dadek
          W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
          Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
          2023-09-07, 01:42
        • dadek
          Belgia, Leuven, Borstelsstraat 20, Brouwerij De Coureur
          dadek
          Kolejne dwa browary jakie zamierzaliśmy odwiedzić w Brukseli olały piwoszy i wywiesiły na drzwiach kartki o treści "w sierpniu jesteśmy na wakacjach, zapraszamy we wrześniu". Dlatego postanowiliśmy przejechać się do przepięknego miasteczka Leuven odległego od Brukseli o 20...
          2024-10-17, 01:22
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...