hmmm mówisz o refermentacji w butelkach? Ja odlałem 2,5 butelki brzeczki (po wysłodzeniu wyszło mi 25 l więc było z czego odlać) i tym zastąpię glukozę
Początki są najgorsze.... dobre rady są wskazane :)
Collapse
X
-
Kolego trixie. Ja się dowiedziałam z tego tematu http://www.browar.biz/forum/showthre...749#post563749 żeś ty z mojej uczelni Czy to prawda? A jeśli tak to czemu nie podszedłeś jeszcze sprzęt do warzenia obejrzeć?Ostatnia zmiana dokonana przez joelka; 2006-03-30, 21:53.
Comment
-
-
"hmmm mówisz o refermentacji w butelkach? Ja odlałem 2,5 butelki brzeczki (po wysłodzeniu wyszło mi 25 l więc było z czego odlać) i tym zastąpię glukozę" - Tomek-Pasieka.
Czyli jest to trzecia możliwość ( jeżeli brzeczki jest nadmiar) ale można to przyrównać do ekstraktu słodowego, tak czy nie?
Slyszałem też o możliwości dodania zwykłego cukru ale negatywnie odbija się to na smaku piwa, prawda?
A propos "taboretów gazowych" pod gar, aktualnie są na allegro za 145zł i 150zł! Jakby ktoś przyuważył okazje (gdziekolwiek) dajcie znać !
Zdrowie!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika trix"
Czyli jest to trzecia możliwość ( jeżeli brzeczki jest nadmiar) ale można to przyrównać do ekstraktu słodowego, tak czy nie?
Slyszałem też o możliwości dodania zwykłego cukru ale negatywnie odbija się to na smaku piwa, prawda?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika trixNo witam! Tak jestem z AE, w kole też się udzielam (od niedawna)! Gdzie można go obejrzeć?
glukoza/extrakt słodowy/nadmiar brzeczki??
Comment
-
-
We wtorek będe prawie cały dzień na AE ale ten sprzęt z kółka widziałem...
Napiszę na PW, tylko....... co to???
Ale i tak chciałbym się spotkać w ten wtorek.... chciałem już zamawiać sprzęcior ale się powstrzymam aż mi coś doradzisz!
zdrowie!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika monne... ... ostrzegam, że niektóre "pończochy czy cuśs w tym stylu" FARBUJą ...W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
a propos dodawania nadmiaru brzeczki do refermentacji.....(... Tomek-Pasieka)
No i jasne... dzieki wielki, to pomoże zaoszczędzić.
ale sam nie wiem czy zdecyduję się na to na pierwszy raz....
a może! Pierwszą chce mieć jak z książki... tak jak mówią instrukcje!
Ale pomysł, idąc za browarami niemieckimi, jest ciekawy!!!!!!!!!
Dzięki... zdrowie!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika trixa propos dodawania nadmiaru brzeczki do refermentacji.....(... Tomek-Pasieka)
No i jasne... dzieki wielki, to pomoże zaoszczędzić.
ale sam nie wiem czy zdecyduję się na to na pierwszy raz....!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika trixPierwszą chce mieć jak z książki... tak jak mówią instrukcje!
Comment
-
Comment