Początki są najgorsze.... dobre rady są wskazane :)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Shlangbaum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2005.03
    • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc
    Właścicielom instytutu dałbyś spokój
    Ja im współczuję. Podałem to tylko jako przykład wady pracy na urządzeniach gazowych.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• trix
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2006.03
      • 89

Taaaa wszyscy macie racje!
      Ten szczegół , termopara, jakbym wiedział wcześniej to bym się zastanowił i pewnie nie kupił z BA, no ale mądry polak po szkodzie! Oby każdy, kto będzie czytał to forum, wiedział już o tych różnicach i miał świadomość co kupuje!
      A mi pozostaje palnik bez termopary..... przynajmniej wiem, że jej nie ma i będę uważał!
      Dzięki!
      .... czekam....

Comment

• trix
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2006.03
        • 89

Sprzęcior jeszcze nie dotarł.... pewnie dopiero po niedzieli go dostane...
        i się zacznie... kolejne pytania i kolejne dylematy...
        aby nie było ich za dużo albo raczej żeby nie były głupie!
        dlatego czytam forum... ale podobno: im więcej wiesz tym więcej masz pytań!
        .......czekam ......

Comment

• joelka
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2005.03
          • 817

Jak będziesz miał konkretne pytania, to co w tym złego? Ja im więcej wiem, to tym więcej pytam Obyś nie pytał jak zrobić piwo

Comment

• Infam
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2005.05
            • 715

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika trix
            [...]
            i się zacznie... kolejne pytania i kolejne dylematy...
            aby nie było ich za dużo albo raczej żeby nie były głupie![...]
            Nie przejmuj się. Jak ktoś stwierdzi, że jakieś pytania są głupie to niech nie wymądrza się z odpowiedziami - jest przecież możliwość użycia "ignoruj"
            "Dużo to nie znaczy Dobrze
            Dobrze znaczy dużo"

Comment

• trix
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2006.03
              • 89

...jak się robi piwo? hehe... czy ktoś w historii tego forum zadał takie pytanie?
              BA ma jeszcze 30 godzin żeby przekazać paczkę kurierowi, który w ciągu 2 dni zobowiązany jest dostarczyć ją mi a jak nie, to ...... dostane zawału
              ......czekam.....

Comment

• joelka
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2005.03
                • 817

...jak się robi piwo? hehe... czy ktoś w historii tego forum zadał takie pytanie?
                BA ma jeszcze 30 godzin żeby przekazać paczkę kurierowi, który w ciągu 2 dni zobowiązany jest dostarczyć ją mi a jak nie, to ...... dostane zawału
                ......czekam.....
                dość często pojawia się jakiś ludek, który przysoli z pytaniem: Jak się robi piwo? pomóżcie plisssss mój e-mail...

Dziwne, że BA tak przedłuża Sama paczka idzie półtora doby, gorzej jesli ją pakują przez tydzień. Ale z drugiej strony można się porozmyślać lub coś domówić w tym czasie

Comment

• Infam
                  • 2005.05
                  • 715

[...]BA ma jeszcze 30 godzin żeby przekazać paczkę kurierowi, który w ciągu 2 dni zobowiązany jest dostarczyć ją mi a jak nie, to ...... dostane zawału
                  ......czekam.....
                  To bardzo ciężki okres...
                  Mam coś podobnego, bo nie mogę się doczekać następnego warzenia. A w planach mały eksperyment
                  "Dużo to nie znaczy Dobrze
                  Dobrze znaczy dużo"

Comment

• Maidenowiec
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.07
                    • 2287

BA z mojego doświadczenia przedłuża wysyłkę paczki jak tylko mogą. Swoją drogą, niekoniecznie muszą zmienić Ci status w profilu na "wysłany" oraz poinformować mejlem. Już tak miałem, że raczyli mnie poinformować o tym fakcie parę godzin po tym jak odebrałem przesyłkę.
                    Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• trix
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2006.03
                      • 89

dojść dojdzie ale chciałbym wiedzieć kiedy bo idzie przez kuriera. Z tego co się dowiedziałem to kurier ma mój tel. i dzwoni w razie mojej nieobecności... a jak nie zadzwoni to co????????? następny tydzień czekania? A z innej strony to chciałbym osobiście odebrać przesyłke...
                      ....czekam....

Comment

• Marek-C
                        • 2005.12
                        • 848

chłopie! uspokój się! idź na piwo, posprzątaj w domu...
                        a co będziesz robił jak piwko będzie leżakować?! i to tak 2-3 miesiące?

pozdrawiam Marek
                        Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...

Comment

• DanielJakubowski
                          • 2005.12
                          • 791

Wtedy będzie odstawiał rytualne modły
                          Pozdrawiam
                          dj

Comment

• trix
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2006.03
                            • 89

haaaaaaa...!!!
                            pierwsze dwie warki będą "pierwsze" - eksperymentalne no i fakt, pewnie będę odstawiał modły.. kolejne będą już co 2,3 tygodnie... więc nudzić się nie będę!
                            taaa... taka mała "masowa" produkcja w planach... butelki już zbieram od 2 miesięcy...
                            ...czekam...

Comment

• joelka
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2005.03
                              • 817

dojść dojdzie ale chciałbym wiedzieć kiedy bo idzie przez kuriera. Z tego co się dowiedziałem to kurier ma mój tel. i dzwoni w razie mojej nieobecności... a jak nie zadzwoni to co????????? następny tydzień czekania? A z innej strony to chciałbym osobiście odebrać przesyłke...
                              ....czekam....
                              W każdym mieście kurierzy mają swoje sortownie, magazyny itp. nie bój żaby... Jak Cię nie będzie to możesz podjechać do ich siedziby. A gwarantuję Ci, że jeśli paczka jeszcze nie doszła to nie z winy kuriera. Oni działają błyskawicznie i taniej niż poczta. Co tydzień odbieram różne przesyłki więc już mam zaufanie.

Comment

• Maidenowiec
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.07
                                • 2287

Trix, możesz zadzwonić do BA żeby podali Ci numer listu przewozowego Twojej paczki. Potem wklepujesz go na stronie firmy kurierskiej i wiesz co się dzieje z paczką. Szczerze powiedziawszy nie mam zielonego pojęcia czemu BA nie podają tego numeru z automatu.
                                Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

Przetwarzanie...
                                X