Mam niepotrzebne soki. Czy można je...

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • angasc
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2006.04
    • 977

    Mam niepotrzebne soki. Czy można je...

    w jakiś sposób wykorzystać przy produkcji piwa domowego? Jeśli tak, to na którym etapie produkcji? Czy ktoś próbował takich patentów?
    Te soki to właściwie suropy cukrowe o smaku owocowym, robione przez moją szanowną teściową z własnych owoców i później pasteryzowane. Nie zawierają konserwantów ani innej chemii, poza świństwem z wody kranowej w Warszawie
    Stoi to to umnie już ze 2 lata i jakoś nie mam sumienia wylać, a wypić też nie bardzo.
  • Chris
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2004.05
    • 812

    #2
    Możesz dodać pod koniec gotowania brzeczki z chmielem...lub do refermentacji (ale broń Boże nie dodawaj cukru).Uzyskasz z pewnością jakiś smaczek owocowy w piwie.
    chickkiller :)

    Comment

    • Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

      #3
      Polecam to co Chris. U mnie piwem już programowym jest piwo z dodatkiem syropu malinowego wlewanego w ilości 300 ml do ok. 24 l brzeczki pod koniec gotowania z chmielem. Niestety, jest to syrop sklepowy, bo innego nie mam, ale piłam również piwo :
      1. Ark - z sokiem domowym z czarnej porzeczki - pycha!
      2. Gul_Gul - z domowym sokiem z czarnych jagód - jeszcze lepsze
      3. Marcin_Wc - z sokiem z aronii dodanym do refermentacji w butelkach - też pychotka.

      Zatem absolutnie nie wylewaj!
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

      www.wrowar.com.pl



      Comment

      • Chris
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2004.05
        • 812

        #4
        To marcina_wc to nie było czasem z sokiem z róży?
        chickkiller :)

        Comment

        • angasc
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2006.04
          • 977

          #5
          Kurde, jak to fajnie mieć takich ludzi pod ręką. I takie forum. Dzięki Wam za to.

          Comment

          Przetwarzanie...
          X