Długa fermentacja

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10766

moje były więcej po terminie i nic złego sie nie stalo ,cierpliwie czekaj na koniec fermentacji (jaki był blg początkowy i ile jest teraz )
    Last edited by anteks; 2007-04-16, 21:24.
    Mniej książków więcej piwa

Comment

• twin1
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2007.04
      • 7

blg wczoraj sprawdziłem i aż się zdziwiłem - bo wychodzi że jest 1!!! dzisiaj sprawdzę jeszcze raz bo aż nie chce mi się wierzyć - przy tym blg powinno być juz po wszystkim (sprawdzałem inne z kitów i przy rozlewaniu było 1)

Comment

• Qboland
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2006.04
        • 242

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika twin1
        blg wczoraj sprawdziłem i aż się zdziwiłem - bo wychodzi że jest 1!!! dzisiaj sprawdzę jeszcze raz bo aż nie chce mi się wierzyć - przy tym blg powinno być juz po wszystkim (sprawdzałem inne z kitów i przy rozlewaniu było 1)
        Masz rozkalibrowany(popsuty) balingometr.
        Też robiłem z Coopersa (ten sam model co ty, Irish stout) i blg końcowe było zawsze w okolicy 3 blg.

Comment

• twin1
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2007.04
          • 7

sprawdziłem wczoraj jeszcze raz- i okazuje się że w ciągu 1 dnia fermentacja się zatrzymała, smak się lekko zmienił - zaczął przypominać normalny, blg pokazuje się 4 - no i rozlałem do butelek. nigdy nie dolewam do końca (mnie wychodzi 55 butelek) więc nie powinno nic się stać. tak czy owak - czekam co z tego wyjdzie (1 maja zobaczę).

Comment

Przetwarzanie...