Długa fermentacja

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10796

moje były więcej po terminie i nic złego sie nie stalo ,cierpliwie czekaj na koniec fermentacji (jaki był blg początkowy i ile jest teraz )
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2007-04-16, 21:24.
    Mniej książków więcej piwa

Comment

• twin1
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2007.04
      • 7

blg wczoraj sprawdziłem i aż się zdziwiłem - bo wychodzi że jest 1!!! dzisiaj sprawdzę jeszcze raz bo aż nie chce mi się wierzyć - przy tym blg powinno być juz po wszystkim (sprawdzałem inne z kitów i przy rozlewaniu było 1)

Comment

• Qboland
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2006.04
        • 242

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika twin1
        blg wczoraj sprawdziłem i aż się zdziwiłem - bo wychodzi że jest 1!!! dzisiaj sprawdzę jeszcze raz bo aż nie chce mi się wierzyć - przy tym blg powinno być juz po wszystkim (sprawdzałem inne z kitów i przy rozlewaniu było 1)
        Masz rozkalibrowany(popsuty) balingometr.
        Też robiłem z Coopersa (ten sam model co ty, Irish stout) i blg końcowe było zawsze w okolicy 3 blg.

Comment

• twin1
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2007.04
          • 7

sprawdziłem wczoraj jeszcze raz- i okazuje się że w ciągu 1 dnia fermentacja się zatrzymała, smak się lekko zmienił - zaczął przypominać normalny, blg pokazuje się 4 - no i rozlałem do butelek. nigdy nie dolewam do końca (mnie wychodzi 55 butelek) więc nie powinno nic się stać. tak czy owak - czekam co z tego wyjdzie (1 maja zobaczę).

Comment

Related Topics

Collapse

• Kamil97
            Fermentacja brewkitu coopersa ustała po 2 dniach
            Kamil97
            Cześć, na wstępie zaznacze, że jestem kompletnym amatorem i prosze o wyrozumiałość oraz porady
            W sobote "nastawilem" brewkit ipa coopers'a, zmierzyłem blg i wynosiło 12. Piwo pięknie i donośnie bulgotwało już w sobote oraz całą niedziele. W poniedzialek rurka nie wydawała...
            2023-04-05, 16:59
          • dadek
            Niemcy, Hannoversch Münden, Markt 3, Ratsbrauhaus
            dadek
            Hann. Münden leży w odległości około 25 km na północny-wschód od Kassel. To jeszcze Górna Saksonia ale tuż przy granicy z Hesją. Łatwo tu dojechać często kursującymi pociągami.
            Miasteczko nieduże (około 25 tys. mieszkańców) ale pięknie położone w widłach łączących się...
            2024-09-12, 23:59
          • steelliras
            Chorzów, ul. Długa 24, Sklep Impuls
            steelliras
            Sklep stacjonarny i internetowy. Mamy w ofercie ponad 1800 gatunków piwa, głównie krafty polskie a do tego piwa oryginalne czeskie i rosnący asortyment piw z krajów europejskich tj. Belgia, Niemcy, Holandia, Dania, Austria, itp. Staramy się utrzymywać stałą ofertę jeśli to tylko możliwe,...
            2022-09-05, 11:49
          • MikByd
            Długa fermentacja hefeweissena
            MikByd
            Witam wszystkich
            Sytuacja wygląda tak, druga warka z zacieraniem, heffeweissen, na ulotce ze sklepu internetowego nie było informacji na ile litrów jest zestaw słodów przyjąłem, że zrobie 23l, jak się okazało zestaw był na 20 i wyszło ledwo 10BLG, ale co tam, ten styl nie musi...
            2017-12-01, 00:53
          • RomaNzRumunii
            Vienna lager bardzo wolną fermentacja
            RomaNzRumunii
            Witam wszystkich serdecznie, mój drugi brewkit, jak w tytule Vienna lager z Gozdawy, do tego pucha słodu zamiast cukru(za radami kolegów z forum) no i trochę się zamuliłem i dodałem 1 kg glukozy (nie wiem czy nie przesadziłem). Drożdże z zestawu, według producenta fermentują nawet w 14...
            2022-01-25, 16:05
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...