Paczka dotarła

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • herflik28
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2006.05
    • 19

Paczka dotarła

Właśnie odebrałem paczkę z BA. Jestem miło zaskoczony ponieważ wczorej została nadana a dziś już jest moja. Niestety z warzeniem musze poczekać do poniedziałku ponieważ na razie jestem zajęty. Dam znać gdy rozpocznę prace.
  • huanghua
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.10
    • 1910

Gratuluję Tobie, GLS'owi, a przede wszystkim Browamatorowi.
    Kolejny zainfekowany i oskubany
    W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23928

do mnie dotarło samo awizo
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• angasc
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2006.04
        • 977

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
        do mnie dotarło samo awizo
        To dobrze że chociaż awizo dostałeś. Gdy ja po 4 dniach zacząłem szukać swojej pierwszej paczki, to dowiedziałem się że " pod podanym adresem jest opuszczona rudera". Gdy wysłałem na maila GLS-u zdjęcia domu i zapytalem czy ich zdaniem tak wygląda opuszczona rudera, to od razu na drugi dzień paczka dotarła

Comment

• huanghua
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.10
          • 1910

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc
          To dobrze że chociaż awizo dostałeś. Gdy ja po 4 dniach zacząłem szukać swojej pierwszej paczki, to dowiedziałem się że " pod podanym adresem jest opuszczona rudera". Gdy wysłałem na maila GLS-u zdjęcia domu i zapytalem czy ich zdaniem tak wygląda opuszczona rudera, to od razu na drugi dzień paczka dotarła
          Dobre to to
          W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

Comment

• kony
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2005.08
            • 1701

Ja też miałem niezły ubaw z GLSem razu pewnego. Spodziewałem się paczki lada moment bo dostałem maila z BA że już wysłali. Drożdże Wyeasta już rozruszane czekają żeby coś zeżreć a tu piątek dobiega końca a paczki nie ma. Ponieważ w sobotę miałem warzyć, zacząłem jej poszukiwać. Z trackingu na stronie GLSu wynikało że paczka jest w doręczeniu ale kierowca do którego się dodzwoniłem stwierdził że nie ma jej na liście doręczeń. Po wielu trudach udało mi się dodzwonić do biura GLSu i ustaliłem, że w skutek jakiegoś tam błędu paczka została w magazynie ale łaskawie pozwolono mi żebym sobie po nią przyjechał bo inaczej to dostanę ją dopiero w poniedziałek. Z troski o kondycję drożdży pojechałem do Gądek poodbiór paczki. Ale nie było tak różowo ponieważ na miejscu okazało się że mojej paczki nie ma w magazynie
            No i zaczęło się, na dworze mróz a ja z panem dyspozytorem latam od kontenera do kontenera w poszukiwaniu mojej paczki. Sytuacja nie była fajna bo w każdym kontenerze było kilkaset paczek zwalonych na kupie, do tego malutka latareczka żeby coś niecoś odczytać na etykiecie i tak przetrzepaliśmy ze 3 kontenery wytypowane przez dyspozytora jako potencjalnie posiadające moją własność. Niestety nigdzie jej nie było.
            I wtedy już się trochę zdrzaźniłem. Pan powiedział że jeśli jej tam nie ma to musi być w sortowni ale tam obcym wstęp wzbroniony. Ja mu na to że bez paczki nie wyjeżdżam i albo niech sam jej szuka albo mogę mu pomóc. Ponieważ on też już miał dosyć okazało się że niektóre zakazy nie muszą być tak rygorystycznie przestrzegane i mogłem wejść do sortowni na poszukiwania. I tu było najciekawsze. Na samym wejściu natknęliśmy się na jakiegoś pracownika, zapytał co się stało. Mówimy, że szukamy paczki która miała być dzisiaj doręczona a gdzieś się zapodziała. Jaki adres ? - Jeżyce, Kościelna.... Pomyślał chwilę i mówi: "aa, to te takie do robienia piwa co to często pod ten adres doręczamy? to tam leży !" i pokazał palcem na kupkę paczek pod ścianą magazynu.
            Nie zdziwiło by mnie to gdyby to był jakis mały magazynek, ale to było w Gądkach! główna sortownia GLSu, tysiące paczek dziennie ! a gość kojarzy po adresie moją paczkę. To musiał być jakiś wtajemniczony
            "

Comment

• Maidenowiec
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.07
              • 2287

Na opowiadania dotyczące firm kurierskich to można oddzielny wątek założyć Bo czasami robią takie numery, że ręce opadają.
              Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• kony
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2005.08
                • 1701

Ale żeby być sprawiedliwym, to muszę pochwalić UPS. Przed chwilą otrzymałem maila z Browamatora że dostali paczkę z piwem na konkurs. Wysłałem ją wczoraj ok. 15.45, to naprawdę niezły czas tymbardziej że nie był to Express tylko Standard i teoretycznie dostawa trwa do 2 dni. Brawo.

Comment

• anteks
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10768

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kony
                  Ale żeby być sprawiedliwym, to muszę pochwalić UPS. Przed chwilą otrzymałem maila z Browamatora że dostali paczkę z piwem na konkurs. Wysłałem ją wczoraj ok. 15.45, to naprawdę niezły czas tymbardziej że nie był to Express tylko Standard i teoretycznie dostawa trwa do 2 dni. Brawo.
                  a ile UPS życzy sobie za taką wysyłkę
                  Mniej książków więcej piwa

Comment

• kony
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2005.08
                    • 1701

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
                    a ile UPS życzy sobie za taką wysyłkę
                    33,31 PLN

Comment

• mwa
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2003.01
                      • 5071

No widzę, że kolega założył nowy temat odnośnie pokrywki, a tu opuszczony temat od 8 m-cy.
                      Tak tam piwka w Ornontowicach?
                      Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• herflik28
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2006.05
                        • 19

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa
                        No widzę, że kolega założył nowy temat odnośnie pokrywki, a tu opuszczony temat od 8 m-cy.
                        Tak tam piwka w Ornontowicach?
                        Witam i pozdrawiam.
                        Na początku przepraszam za brak konsekwecji jeśli chodzi o ten post. Niestety nie jestem entuzjastom komputerów i nie za czesto udzielam się na forum.
                        Jesli chodzi o" Mikrobrowar pod lasem" to ma się świetnie. Akurat pils jest na fermentacji bużliwej a kolejne dwie warki są w planie. Jak na razie uważyłem 8 warek w tym jedna własnego pomysłu, była super.Ogolnie piwowarstwo w Ornontowicach ma się dobrze, jest nas trzech browarnikow. Dodatkowo w pracy zwerbowałem już trzy osoby w tym jedna już zaciera.Jeśli czas pozwoli to mam nadzieję zjawić się z naszymi wyrobami we Wrocławiu na warsztatach.
                        A jak tam w Rudzie śląskiej znam jednego początkującego piwowara z BIelszowic.

Comment

Przetwarzanie...
                        X