Malo obfita piana :-(

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marek-C
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.12
    • 848

    #31
    A czy ja napisałem z którym to piwem mi to wyszło?!

    zazdrośnicy!!!!!!!!!!


    Możecie wierzyć lub nie: szklanka była pełna z 'czapą piany' i chciałem dolać resztkę z butelki, lałem powolutku, powolutku i tak sie stało jak opisałem - piwo płynęło po pianie!!!!

    Marek

    ps. to było #6!
    Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...

    Comment

    • e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19291

      #32
      ja ci wierzę i marzę o takiej pianie.

      Comment

      • Marcin_wc
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.09
        • 2115

        #33
        A ja wierzę, bo przy powolnym nalewaniu nie jest to nic nadzwyczajnego. Nie rozumiem natomiast, jaki jest związek z tematem.
        Ostatnia zmiana dokonana przez Marcin_wc; 2006-06-07, 22:03.

        Comment

        • Marek-C
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2005.12
          • 848

          #34
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc
          A ja wierzę, bo przy powolnym nalewaniu nie jest to nic nadzwyczajnego. Nie rozumiem natomiast, jaki jest związek z tematem.

          A to nie jest temat o pianie?


          upsss, to znikam....
          Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...

          Comment

          • Marcin_wc
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2005.09
            • 2115

            #35
            Jest o pianie, ale samo pokazanie piany, kiedy nie wiesz skąd się wzięła taka a nie inna nie wnosi wiele. Gdyby było np. porównanie tego samego zasypu i przerwy białkowej oraz jej braku, lub tego samego zacierania i dodatku słodów specjalnych itd. takie rzeczy wnoszą coś konkretnego.

            Kto nie próbował, to polecam piwo które słabo się pieni nalać do plastiku, lub do niemytego kufla.

            Comment

            • Marek-C
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2005.12
              • 848

              #36
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc
              Jest o pianie, ale samo pokazanie piany, kiedy nie wiesz skąd się wzięła taka a nie inna nie wnosi wiele. Gdyby było np. porównanie tego samego zasypu i przerwy białkowej oraz jej braku, lub tego samego zacierania i dodatku słodów specjalnych itd. takie rzeczy wnoszą coś konkretnego.

              Kto nie próbował, to polecam piwo które słabo się pieni nalać do plastiku, lub do niemytego kufla.

              Marcinie!
              Stronę wcześniej jest opisany zasyp, przerwy, jeszcze dodatkowo wytłuściłem przerwy białkowe, właśnie dlatego żeby wnieść coś do tej dyskusji - ostatnia wiadomość

              Jeśli dyskusja będzie o 'wpływie faz księżyca na rozwój dorożkarstwa w Polsce', to niestety nie wezmę w nie udziału, bo brak mi jakiegokolwiek doświadczenia i mój głos nic by do takowej nie wniósł!

              pozdrawiam Marek
              Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...

              Comment

              • Marcin_wc
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2005.09
                • 2115

                #37
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marek-C
                Marcinie!
                Stronę wcześniej jest opisany zasyp, przerwy, jeszcze dodatkowo wytłuściłem przerwy białkowe, właśnie dlatego żeby wnieść coś do tej dyskusji - ostatnia wiadomość
                Jeszcze raz napiszę, że nie było porównania do piwa zacieranego bez przerwy białkowej, więc nie wiem, czy w takim przypadku nie wyszłaby jeszcze lepsza piana.

                Comment

                • Marek-C
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2005.12
                  • 848

                  #38
                  poddaje się!
                  Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...

                  Comment

                  Related Topics

                  Collapse

                  • dadek
                    Belgia, Neerijse, Beekstraat 20, Brouwerij De Kroon
                    dadek
                    Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
                    2024-10-23, 00:37
                  • Prusak
                    Pinta, PIls Time
                    Prusak
                    E: 12 blg
                    A: 5, 0 % obj.
                    Barwa jasnożółta z lekkim poblaskiem i przymgleniem.
                    Piana mała obfita, szybko opadająca i nie zostawiająca nawet obrączki, drobne nieregularne ślady na szkle.
                    Niskie wysycenie.
                    W zapachu głównie słód, może ciut kwiatowego chmielu....
                    2024-09-09, 23:07
                  • dadek
                    Zakopane, Krupówki 6a, Pstrąg Górski
                    dadek
                    Skoro już byliśmy w Zakopanem to oprócz browaru Gwarno trzeba było odwiedzić i drugi niedawno powstały, jakim jest Pstrąg Górski. Mieści się u dołu osławionego zakopiańskiego deptaka, i jest kolejnym browarem restauracyjnym właściciela Watry znajdującej się z przeciwnym, górnym końcu...
                    2024-04-24, 00:15
                  • Prusak
                    Browary, z których piwo zdążyłeś wypić, zanim padły
                    Prusak
                    Korzystając z chwili wolnego czasu postanowiłem sporządzić spis browarów, z których produkcją miałem okazję zapoznać się, kiedy jeszcze istniały. Pomyślałem, że w klasyfikacji odwiedzonych browarów nikt nie ma szans z @abernackim, hobbystycznie się nie udzielam, więc może tu mam jakieś...
                    2024-02-07, 18:00
                  • kurek93
                    Pszenica z błędami.
                    kurek93
                    Witam.
                    Wczoraj zrobiłem swoje drugie piwko, pierwsze z zacierania. Piwko pszeniczne z zestawu BA,Hefeweizen Jasne pszeniczne 13blg. Oczywiście,nie obyło się bez problemow i przemyśleń.
                    • słód Weyermann® pszeniczny jasny - śrutowany,
                    • słód Weyermann® pilzneński - śrutowany,
                    • słód Weyermann®
                    ...
                    2023-01-13, 10:28
                  • Loading...
                  • Koniec listy.
                  Przetwarzanie...