Witam wszystkich zgromadzonych piwowarów.
Niedawno dostałem od wujka brew-kita (Coopers Australian Lager) i wydaje mi sie ze trzeba go troche zmodyfikować. Może to tylko moje glupie wrażenie ale chętnie bym zrobil taki eksperyment. Chce uzyskac 20 litrow piwa, oczywiscie nie obejdzie sie bez dodatkowego ekstraktu slodowego i nie wiem jak mam to gotować. Czy od razu wrzucić cały chmiel goryczkowy i aromatyczny czy najpierw aromatyczny a pozniej gorczykowy. AAAAA i bardzo wazna rzecz ile byscie polecili władowac tego chmielu zeby otrzymać ładny aromat. W ogóle to czekam na jakies propozycje a najlepszą uskutecznie i podziele się z wami nabytym w ten sposób doświadczeniem
Niedawno dostałem od wujka brew-kita (Coopers Australian Lager) i wydaje mi sie ze trzeba go troche zmodyfikować. Może to tylko moje glupie wrażenie ale chętnie bym zrobil taki eksperyment. Chce uzyskac 20 litrow piwa, oczywiscie nie obejdzie sie bez dodatkowego ekstraktu slodowego i nie wiem jak mam to gotować. Czy od razu wrzucić cały chmiel goryczkowy i aromatyczny czy najpierw aromatyczny a pozniej gorczykowy. AAAAA i bardzo wazna rzecz ile byscie polecili władowac tego chmielu zeby otrzymać ładny aromat. W ogóle to czekam na jakies propozycje a najlepszą uskutecznie i podziele się z wami nabytym w ten sposób doświadczeniem
Comment