Postanowilem jednak odrazu zaczac od piwka z skladnikow(mam doswiadczenie z winem wiec powinnem dac rade) ale tu pytanie. chce kupic gotowy zestaw skladnikow do zacierania(srutowanych) Czy to co tam pisza w browamatorze naprawde starczy na 20 l czy lepiej dac mniej wody a jak tak to ile?
Wydajnosc gotowych zestawow browamatora?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PietrroPostanowilem jednak odrazu zaczac od piwka z skladnikow(mam doswiadczenie z winem wiec powinnem dac rade) ale tu pytanie. chce kupic gotowy zestaw skladnikow do zacierania(srutowanych) Czy to co tam pisza w browamatorze naprawde starczy na 20 l czy lepiej dac mniej wody a jak tak to ile?
Nawet przy kiepskiej wydajności zacierania w granicach 60% otrzymamy 20 l brzeczki 12,5%. -
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mapajakNp. w zestawie PILS jest 4,2 kg słodów.
Nawet przy kiepskiej wydajności zacierania w granicach 60% otrzymamy 20 l brzeczki 12,5%.
A dobry ten pils? Wiem ze to kwestia indywidualna ale pils mi sie kojazy z tanimi piwami sprzedawanymi w hipermarketach.Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...1 Photo
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Opiszę pokrótce mój problem. Postanowiłem uwarzyć piwo pszeniczne z ekstraktów od browamatora. Kupiłem jeden z gotowych zestawów, który składał się z 5.1 kg pszenicznego ekstraktu słodowego + chmiel, gdzie po uwarzeniu miałem otrzymać brzeczkę BLG 19. No i tutaj zaczyna się problem,...
-
-
-
Witam!
W piątek uwarzyłem pierwszą warkę według swojej receptury. Wcześniej popełniłem kilka warek, ale wszystkie były z gotowych zestawów. Przy układaniu receptury korzystałem z programu Beersmith2. Ustawiłem wydajność zacierania na 75% (z tego co pamiętam zestawy też...-
-
-
Browar z Badenii-Wirtembergii, który lata temu miał pszenicznego koźlaka na rynku polskim pod tą marką:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...warmia-tarczyn
To ma 16% ekstr. i 8 % alk.
Ten...-
Channel: Niemcy
-
-
Właściwie trzeba zacząć od tego, że nie wiadomo, do jakiej kategorii ten browar zakwalifikować.
Brews Brothers powstał w 2018 roku. Zlokalizowany jest w jednorodzinnym domu we wschodniej dzielnicy Bukaresztu niedaleko stadionu narodowego.
Z głównego dworca kolejowego jest stąd...-
Channel: Rumunia
2023-12-20, 22:22 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment