Postanowilem jednak odrazu zaczac od piwka z skladnikow(mam doswiadczenie z winem wiec powinnem dac rade) ale tu pytanie. chce kupic gotowy zestaw skladnikow do zacierania(srutowanych) Czy to co tam pisza w browamatorze naprawde starczy na 20 l czy lepiej dac mniej wody a jak tak to ile?
Wydajnosc gotowych zestawow browamatora?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PietrroPostanowilem jednak odrazu zaczac od piwka z skladnikow(mam doswiadczenie z winem wiec powinnem dac rade) ale tu pytanie. chce kupic gotowy zestaw skladnikow do zacierania(srutowanych) Czy to co tam pisza w browamatorze naprawde starczy na 20 l czy lepiej dac mniej wody a jak tak to ile?
Nawet przy kiepskiej wydajności zacierania w granicach 60% otrzymamy 20 l brzeczki 12,5%.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mapajakNp. w zestawie PILS jest 4,2 kg słodów.
Nawet przy kiepskiej wydajności zacierania w granicach 60% otrzymamy 20 l brzeczki 12,5%.
A dobry ten pils? Wiem ze to kwestia indywidualna ale pils mi sie kojazy z tanimi piwami sprzedawanymi w hipermarketach.
Comment
-
Comment