Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta
No chyba... w końcu... wypadałoby... POMOCY!
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta..., papierki do kwasowości...W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Papierki sobie daruj.
Może za to trzeci fermentor kup. Zrobisz z niego kadź filtracyjną i unikniesz zabaw z przelewaniem do naczyń pomocniczych itp. Zamiast pończoch lepiej zamów w BA woreczki do chmielu ze trzy sztuki.MM961
4:-)
Comment
-
-
Kapsle zamów w sklepiku Browar.biz, odbierzesz na zlocie i odpadną Ci koszty przesyłki , a za dostawę "zapłacisz" piwem.fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl
Comment
-
-
W zasadzie termometr mógłby być ten tańszy, bez timera i alarmu. Ja mam z alarmem, ale sporadycznie z tego korzystam. Z timera wogóle nie korzystam.
Acha - nie piszesz o śrutowniku, Jeżeli go nie posiadasz (a w poblizu od nikogu nie porzyczysz) to albo nie robisz zacierania (tylko na początek ekstrakty plus chmielenie - wtedy możesz darować sobie termetr, wkład filtracyjny), albo za każdym razem ześrutują Ci w BA za odpowiednią opłatą, albo robisz śrutownik sam.MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonAcha - nie piszesz o śrutowniku, Jeżeli go nie posiadasz (a w poblizu od nikogu nie porzyczysz) to albo nie robisz zacierania (tylko na początek ekstrakty plus chmielenie - wtedy możesz darować sobie termetr, wkład filtracyjny), albo za każdym razem ześrutują Ci w BA za odpowiednią opłatą, albo robisz śrutownik sam.
Dla śrutownika, to sobię bym chyba PU wykupił...
Comment
-
Comment