Brown Ale - słód czekoladowy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marek-C
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.12
    • 848

    #16
    pomysł: http://schmidling.com/empp.htm



    realizacja:

    http://www.browar.biz/forum/attachme...9&d=1140900447

    http://www.browar.biz/forum/attachme...7&d=1141485940

    http://www.browar.biz/forum/attachme...8&d=1141485950

    w rzeczywistości (po użyciu) wygląda lepiej!
    Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...

    Comment

    • semplice
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2006.07
      • 89

      #17
      Ok, a skąd wziąć surowce? Czy to jest plecionka jak do ekranowania kabli?
      Gdzie to kupic i jak z kontaktem z zywnoscia? Nie ma problemow?

      Comment

      • mark33
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2005.04
        • 3283

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika semplice
        Ok, a skąd wziąć surowce? Czy to jest plecionka jak do ekranowania kabli?
        Gdzie to kupic i jak z kontaktem z zywnoscia? Nie ma problemow?

        Ja użyłem oplotu, opancerzenia z węża ciśnieniowego, wykonany jest z drutu nierdzewnego.
        Koszt 5 zł, jest trochę roboty ze zdjęciem oplotu z gumowego węża. Mam ustrojstwo w piwnicy jak Ci zależy zrobię fotkę.

        Comment

        • darko
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.06
          • 2078

          #19
          Mnie zależy

          Comment

          • semplice
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2006.07
            • 89

            #20
            A jak z kwestią kontaktu z materiałem spożywczym?:-)
            Przygotowywałeś to jakoś czy wystarczy umyć porządnie i do roboty?
            Powiedz jak to w praktyce się spisuje?Wrzucasz to po zacieraniu i sciagasz filtrat z garnka?
            Fotki naturalnie bardzo mile widziane.

            Comment

            • e-prezes
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19306

              #21
              czy ktoś zauważył, że jest to wątek o słodzie czekoladowym?

              Comment

              • mark33
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2005.04
                • 3283

                #22
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika semplice
                A jak z kwestią kontaktu z materiałem spożywczym?:-)
                Przygotowywałeś to jakoś czy wystarczy umyć porządnie i do roboty?
                Powiedz jak to w praktyce się spisuje?Wrzucasz to po zacieraniu i sciagasz filtrat z garnka?
                Fotki naturalnie bardzo mile widziane.

                Jak słusznie zauważył e-prezes odbiegliśmu trochę od tematu, dalsze filtrowanie tutaj.

                Comment

                Related Topics

                Collapse

                • kurek93
                  Pszenica z błędami.
                  kurek93
                  Witam.
                  Wczoraj zrobiłem swoje drugie piwko, pierwsze z zacierania. Piwko pszeniczne z zestawu BA,Hefeweizen Jasne pszeniczne 13blg. Oczywiście,nie obyło się bez problemow i przemyśleń.
                  • słód Weyermann® pszeniczny jasny - śrutowany,
                  • słód Weyermann® pilzneński - śrutowany,
                  • słód Weyermann®
                  ...
                  2023-01-13, 11:28
                • dadek
                  Zator, Stanisława Staszica 33, Browar Brokreacja
                  dadek
                  Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego w czasie naszej...
                  2024-11-19, 05:20
                • dadek
                  Benešov, Táborská 306, Pivovar Ferdinand
                  dadek
                  Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
                  2023-11-17, 01:48
                • dadek
                  Praha-Hostivař, U továren 31, Rodinný pivovar Vik
                  dadek
                  Po Hostivarach 1 i 2 to kolejny browar w tej okolicy Pragi ale tym razem rzemieślniczy. Zaczął funkcjonować we wrześniu 2020, a ja odwiedziłem jego siedzibę 2.10.2021 gdy to świętowano pierwszą rocznicę otwarcia. Najlepszy dojazd zapewniają kursujące tu co 10 minut pociągi, dojście od...
                  2022-01-15, 04:06
                • bastion
                  Ukraina, Wozniesiensk, Odeska 26, Sokolivskie i Falcon.
                  bastion
                  Zastanawiałem się długo cóż mógłbym napisać o browarkach w których próbowałem piwa, ale ich nie widziałem od wewnątrz co mi się rzadko zdarza.
                  Ale coś napisać trzeba, nie zawsze musi być kawior, jak brzmiał tytuł pewnego filmu.

                  Miasto Wozniesiensk nie prezentuje...
                  2022-02-01, 23:22
                • Loading...
                • Koniec listy.
                Przetwarzanie...