Piwo al'a Carlsberg

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • HarryShultz
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2006.08
    • 37

    Piwo al'a Carlsberg

    Witam,

    Nie wiem czy to dobry dział do umieszczenia tego postu, wiec jeśli naruszyłem jakies zasady forum to już na początku przepraszam.

    Mam pytanie, czy ktos wie jakich składników muszę użyć aby wyrobić piwo bardzo podobne w smaku do Carlsberga tego Okocimskiego Chodzi mi o słód, chmiel, drożdże.

    Z góry dzięki za odpowiedzi
    Harry Shultz
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19261

    #2
    najlepiej z tych samych co u nich i na tym samym sprzęcie. w przeciwnym wypadku wyjdzie co innego
    Last edited by e-prezes; 2006-09-24, 19:06.

    Comment

    • HarryShultz
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2006.08
      • 37

      #3
      Ta, to teraz mi powiedz z jakich składników oni robią A co do sprzetu to bede chyba z browamatora zamawiał ten kocioł zacierno ważelny wiec sądze, że chyba bedzie dobry
      Harry Shultz

      Comment

      • DanielJakubowski
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2005.12
        • 791

        #4
        O ktorym kolte mowisz ? link...
        Pozdrawiam
        dj

        Comment

        • HarryShultz
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2006.08
          • 37

          #5
          O tym:

          Harry Shultz

          Comment

          • e-prezes
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19261

            #6
            piwo jak w tytule uzyskasz w mniej lub bardziej zbliżony sposób jak jeszcze będziesz miał odpowiednią recepturę

            Comment

            • HarryShultz
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2006.08
              • 37

              #7
              No właśnie dlatego pytam czy ktoś miał juz z wyrobem takiego piwa do czynienia, bo z chęcią chciałbym recepture
              Harry Shultz

              Comment

              • darko
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.06
                • 2078

                #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika HarryShultz
                Witam,

                Mam pytanie, czy ktos wie jakich składników muszę użyć aby wyrobić piwo bardzo podobne w smaku do Carlsberga tego Okocimskiego Chodzi mi o słód, chmiel, drożdże.

                Z góry dzięki za odpowiedzi
                Słód, chmiel, drożdże na pewno się przydadzą . Do tego trochę cukru do warzenia, ekstrakt chmielowy, bo z szyszek nie wyjdzie. Drożdże prawie na pewno Wyeast Bohemian Lager, fermentacja 12-14 C. No i duuużo wody żeby całość rozcieńczyć. Oczywiście tuż po filtracji a przed pasteryzają. Jeszcze tylko całość w zielone szkło i Carlsberg jak ta lala.

                Comment

                • Pogoniarz
                  † 1971-2015 Piwosz w Raju
                  • 2003.02
                  • 7971

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika HarryShultz

                  Mam pytanie, czy ktos wie jakich składników muszę użyć aby wyrobić piwo bardzo podobne w smaku do Carlsberga tego Okocimskiego

                  Z góry dzięki za odpowiedzi
                  Carlsberga warzą w Szczecinie No chyba ,że na nowo warzą w Brzesku ,także...


                  Prawie jak Piwo
                  SZCZECIN

                  Comment

                  • HarryShultz
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2006.08
                    • 37

                    #10
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko
                    Słód, chmiel, drożdże na pewno się przydadzą . Do tego trochę cukru do warzenia, ekstrakt chmielowy, bo z szyszek nie wyjdzie. Drożdże prawie na pewno Wyeast Bohemian Lager, fermentacja 12-14 C. No i duuużo wody żeby całość rozcieńczyć. Oczywiście tuż po filtracji a przed pasteryzają. Jeszcze tylko całość w zielone szkło i Carlsberg jak ta lala.
                    Flamastra zielonego mam to pokoloruje białe butelki

                    Btw. Nikt nie zrobił lagera choć w połowie podobnego smakiem ?
                    Harry Shultz

                    Comment

                    • e-prezes
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19261

                      #11
                      a po co jak można go kupić w sklepie

                      Comment

                      • Shlangbaum
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2005.03
                        • 5828

                        #12
                        Musisz Harry zrozumieć, że powyżej zrobiono sobie z Ciebie jaja Carlsberg warzony w Polsce to dla ludzi na tym forum przykład tego jakiego piwa nie powinno się robić

                        Trudno Ci będzie uzyskać w domu piwo warzone metodą high gravity, z ubogim smakiem, przegazowane i o kolorze żółci wątrobowej rozcieńczonej mineralką.

                        Krakowski Konkurs Piw Domowych !

                        Comment

                        • Marusia
                          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

                          #13
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                          Musisz Harry zrozumieć, że powyżej zrobiono sobie z Ciebie jaja Carlsberg warzony w Polsce to dla ludzi na tym forum przykład tego jakiego piwa nie powinno się robić

                          Trudno Ci będzie uzyskać w domu piwo warzone metodą high gravity, z ubogim smakiem, przegazowane i o kolorze żółci wątrobowej rozcieńczonej mineralką.
                          Ubiegłeś mnie, ale nie ujęłabym tego lepiej
                          www.warsztatpiwowarski.pl
                          www.festiwaldobregopiwa.pl

                          www.wrowar.com.pl



                          Comment

                          • HarryShultz
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2006.08
                            • 37

                            #14
                            Wiem że se jajca robili Przynajmniej chciałbym recepture na żywca jeżeli takowa istnieje
                            Harry Shultz

                            Comment

                            • Shlangbaum
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2005.03
                              • 5828

                              #15
                              Poczytaj ten temat

                              Krakowski Konkurs Piw Domowych !

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X