Po 2 tygodniowej cichej postanowiłem przelać piwko do butelek. Gdy otworzyłem fermentator, na powierzchni piwa znajdował się biały osad (Jak na zdjęciu). W dotyku przypominał krem, był bowiem dość tłusty. Tego co pływało na powierzchni nie zbierałem (tutaj chyba zrobiłem błąd). Teraz, kilka dni po zabutelkowaniu, widze taki sam osad na powierzchni piwa w butelkach. Piwo w smaku jest ok. Skąd ten osad i co to ? ![Uśmiech](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/smile.gif)
PS. Fotka jest zrobiona po przelaniu połowy piwa do drugiego fermetnatora. Pierwotnie tego osadu było dużo więcej.
![Uśmiech](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/smile.gif)
PS. Fotka jest zrobiona po przelaniu połowy piwa do drugiego fermetnatora. Pierwotnie tego osadu było dużo więcej.
Comment