Wydajność do kitu

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mark33
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.04
    • 3283

    #46
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DanielJakubowski
    Też tak myślę. Musiałem złe odczytać wskazanie balingometru. Kurcze... powinni je robić elektroniczne
    Przy następnym warzeniu zwroce na to jeszcze raz uwagę, postaram się mierzyć i odczytywać dokładniej. Dam znać i ewentualnie odszczekam zarzuty pod adresem ProMash
    Przynajmniej jest zabawa , co do pomiarów to nie ma co szaleć , balingomierz niedokładny a temperatura szybko spada (70*C w garze czy w menzurce pomiarowej która chłodna była ).

    Krzysiu uwarzył ze STO warek nie mierząc wcale blg i dobre piwa robi.

    Comment

    • DanielJakubowski
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2005.12
      • 791

      #47
      Wiem, że spada. Co widziałem na żywo bo sonde od termometra trzymalem caly czas w menzurce . Masz racje, tak jak ja od dawna proby jodowej nie robie .
      Pozdrawiam
      dj

      Comment

      • mark33
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2005.04
        • 3283

        #48
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DanielJakubowski
        ja od dawna proby jodowej nie robie .
        Ja też zarzuciłem te zbędne zabawy w czary mary i tak koloru nie zmienia

        Comment

        • Ahumba
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛
          • 2001.05
          • 9131

          #49
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33
          Ja też zarzuciłem te zbędne zabawy w czary mary i tak koloru nie zmienia
          To ja myślałem, że to tylko ja se odpuściłem jodowe próby
          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

          Comment

          • DanielJakubowski
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2005.12
            • 791

            #50
            Co odpuszczamy jako następne ? Dezynfekcja ?
            Pozdrawiam
            dj

            Comment

            • Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

              #51
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba
              To ja myślałem, że to tylko ja se odpuściłem jodowe próby
              No coś Ty, ja sobie odpuściłam już 62 warki temu
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

              www.wrowar.com.pl



              Comment

              • kham
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2006.01
                • 751

                #52
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba
                To ja myślałem, że to tylko ja se odpuściłem jodowe próby
                Ja tam i tak nic nie widziałem, więc tylko przy pierwszej warce stosowałem. Teraz czekam na kolejny Czernobyl to się przyda.

                Comment

                • mark33
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2005.04
                  • 3283

                  #53
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DanielJakubowski
                  Co odpuszczamy jako następne ? Dezynfekcja ?
                  Wolę browar od fabryki octu

                  Comment

                  Related Topics

                  Collapse

                  • Grbuy
                    Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
                    Grbuy
                    Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
                    2023-11-30, 20:57
                  • TOM3K
                    Dwa pytania o piwo z brew kitu.
                    TOM3K
                    Witam.
                    Mam dwa pytania.
                    1. Czy jak rozcięczę puszkę brew kitu 1,7Kg w 5 litrach wody to otrzymam 6,7L nastawu?
                    2. Chciałbym podnieść Blg z 12 na 14 za pomocą glukozy aby podnieść zawartość alkoholu ale bez wyczuwalnej szkody. Czy to dobry pomysł?
                    2018-06-06, 14:23
                  • dadek
                    Niemcy, Bischberg, Regnitzstraße 2, Brauerei Zur Sonne
                    dadek
                    Bischberg leży 5 km na północny zachód od Bambergu (autobusem z dworca DB około 15 min.), a browar w samym centrum miejscowości w starych budynkach przy głównej ulicy. Rodzina Schumann będąca właścicielami, chwali się że piwo warzy się tu już od 1587 roku, a obecnie pracuje tu piąte...
                    2025-01-28, 01:04
                  • pebejot
                    Szwecja, Malmö, Bergsgatan 33, Malmö Brewing Co & Taproom
                    pebejot
                    Browar restauracyjny poza pełnym turystycznego zgiełku centrum Malmö.
                    Mieści się w zabytkowej kamienicy, jednak wnętrze znacznie mniej zabytkowe.
                    Jest tak trochę w stylu amerykańskim, duży miszmasz na wielkiej powierzchni, gdzie centralnym punktem jest olbrzymi bar, za którym jest...
                    2024-08-07, 16:46
                  • dadek
                    Austria, Wiedeń, Himmelpfortgasse 24, Mama Kraft (Huth Basement Brewery)
                    dadek
                    Browar znajduje się w pięknej kamienicy w samym centrum Wiednia w odległości 100 m od Stadtpark. Jako, ze powstał w 2022 roku aktualnie jest najnowszym browarem otwartym w austriackiej stolicy. Najpierw trafiamy do drzwi na rogu ulic gdzie z wnętrza dochodzi intensywny zapach pieczonego na mięsiwa....
                    2024-05-12, 23:57
                  • Loading...
                  • Koniec listy.
                  Przetwarzanie...