Witam, mam do was zapytanie, jakie zrobić proporcje do warzenia 10 litrów piwa z takich składnków ?
4 kg ześrutowanego słodu pilzneńskiego
1 kg ześrutowanego słodu karmelowego jasnego
Chmiel goryczkowy szyszki 'Marynka' 50 g
Chmiel aromatyczny szyszki 'Lubelski' 50 g
drożdże Safate T-58
a robię według tego przepisu, czy coś zmodyfikować odnośnie długości zacierania bądź fermentacji ?
LINK http://www.buce.webpark.pl/przepis.doc
Z góry dzieki, pozdrawiam
Harry
4 kg ześrutowanego słodu pilzneńskiego
1 kg ześrutowanego słodu karmelowego jasnego
Chmiel goryczkowy szyszki 'Marynka' 50 g
Chmiel aromatyczny szyszki 'Lubelski' 50 g
drożdże Safate T-58
a robię według tego przepisu, czy coś zmodyfikować odnośnie długości zacierania bądź fermentacji ?
LINK http://www.buce.webpark.pl/przepis.doc
Z góry dzieki, pozdrawiam
Harry
Comment