10 litrów

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • HarryShultz
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2006.08
    • 37

    10 litrów

    Witam, mam do was zapytanie, jakie zrobić proporcje do warzenia 10 litrów piwa z takich składnków ?

    4 kg ześrutowanego słodu pilzneńskiego
    1 kg ześrutowanego słodu karmelowego jasnego
    Chmiel goryczkowy szyszki 'Marynka' 50 g
    Chmiel aromatyczny szyszki 'Lubelski' 50 g
    drożdże Safate T-58

    a robię według tego przepisu, czy coś zmodyfikować odnośnie długości zacierania bądź fermentacji ?

    LINK http://www.buce.webpark.pl/przepis.doc

    Z góry dzieki, pozdrawiam
    Harry
    Harry Shultz
  • Shlangbaum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2005.03
    • 5828

    #2
    Podziel wszystko na pół.

    Krakowski Konkurs Piw Domowych !

    Comment

    • HarryShultz
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2006.08
      • 37

      #3
      Drożdże też na pół czy cała saszetke mam wzbudzić i zadać ? I jak z wysładzaniem i ile wody mam dać do zacierania ?
      Harry Shultz

      Comment

      • Shlangbaum
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2005.03
        • 5828

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika HarryShultz
        Drożdże też na pół czy cała saszetke mam wzbudzić i zadać ? I jak z wysładzaniem i ile wody mam dać do zacierania ?
        Wszystko na pół. Wodę też. Drożdży możesz połowę a możesz całe - nie zaszkodzi.

        Krakowski Konkurs Piw Domowych !

        Comment

        Przetwarzanie...
        X