Pils-2kg
Monach-2kg
Czekoladowy-0.1kg
Karmel jasny-0,2kg
Karmel ciemny-0,2k
Płatki owsiane błysk-0,5kg
Kwasek cytrynowy-20 gram od razu do wody
Zacieranie
62* do 72* w ciągu 50 minut
72* przez 30 minut
74* przez 10 minut
Filtrowanie-i wtedy mnie tkło!!!zrobiłem próbę a tu DODATNIA
Po odfiltrowaniu temp okło 57*-podjechaem do 65* i potrzymałem 20* ,podjechałem do 72*,potrzymałem 20 minut i ciągle dodatnia,podjazd do 75* postało 15 minut i zacząłem gotować (chmielenie).
W końcu poszło do fermentacji takie jak było,ciągle skrobia była lekko widoczna!!
Co o tym sądzicie?
Monach-2kg
Czekoladowy-0.1kg
Karmel jasny-0,2kg
Karmel ciemny-0,2k
Płatki owsiane błysk-0,5kg
Kwasek cytrynowy-20 gram od razu do wody
Zacieranie
62* do 72* w ciągu 50 minut
72* przez 30 minut
74* przez 10 minut
Filtrowanie-i wtedy mnie tkło!!!zrobiłem próbę a tu DODATNIA
Po odfiltrowaniu temp okło 57*-podjechaem do 65* i potrzymałem 20* ,podjechałem do 72*,potrzymałem 20 minut i ciągle dodatnia,podjazd do 75* postało 15 minut i zacząłem gotować (chmielenie).
W końcu poszło do fermentacji takie jak było,ciągle skrobia była lekko widoczna!!
Co o tym sądzicie?
Comment